Přečtěte si: Manažeři chtějí změnit školství

pátek 1. března 2013 ·

Jaká je úloha manažerů dnes a co je trápí, to byla témata středečního setkání Klubu manažerů roku v Agrostroji.


Z článku Jana Mazance v PelhřimovskýDeník.cz vybíráme:

„Připravujeme koncepci s důrazem na technické školy, zachování oborů a oborové nabídky," řekla Fialová s tím, že v kraji je příliš mnoho gymnázií a soukromých škol. Zvlášť ty v malých městech kraj už nehodlá podporovat.

Někteří přítomní dodali, že za nadbytek humanitních studentů nemohou ani tolik kraje a ředitelé škol, ale spíš rodiče, kteří na technické obory neposílají děti. Proto je třeba osvěta už na základních, kde už není pracovní vyučování, i na mateřských školách.

3 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
1. března 2013 v 10:16  

Manažerů je mi líto, ale nechápu, proč se trápí. Není-li dostatek lidí technicky vzdělaných s potřebnými pracovními návyky tady, nechť se porozhlédnou po světě.
Ale do školství, do školství ať se nám nemontují!
To bychom za chvíli mohli do školek instalovat třeba zubní vrtačky, protože zubařů se, tuším, také nějak nedostává. A o dopadech, až vyjde najevo, že máme nedostatek myslících politiků, si nechám radši jen zdát.

Jan Hučín řekl(a)...
1. března 2013 v 12:19  

Je třeba potrestat rodiče, kteří si myslí, že snad jejich dítě bude v životě potřebovat mluvit několika jazyky, vyznat se v mezilidských vztazích či snad nedejbože orientovat se v politologii. Pěkně na šachtu s nimi, ta jim ty buržoazní kecy vyžene z hlavy. Buď práci čest!

Anonymní řekl(a)...
2. března 2013 v 13:46  

Manažeři jsou většinou ti, kdo nerozumějí ekonomice a reálnému fungování továren - mj. proto to s Evropou jde tak s kopce. Od školství držte tu bandu povětšinou nafoukaných darmožráčů raději dál.
Pro upřesnění nahlédněme do Zprávy o vývoji českého školství od listopadu 1989, č.j.: 25461/2009 – 20, publikované MŠMT:
Vývoj podílů žáků nastupujících do jednotlivých druhů škol (od roku 90/91 do 2007/8):
Gymnázia
z 16% na 20%
SOŠ
z 27% na 42% !!!
SOU s maturitou
z 5% na 8%
SOU bez maturity
z 52% na 30%

Kdyby novináři za něco stáli, hned by té Fialové politické kravičce tuto statistiku omlátili o rohy. Ale v této podělané společnosti jsou samozřejmě gymnázia vina vším marasmem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.