Přečtěte si: Boj o místo v první třídě začal. Dítě už nezapíšete, kam chcete

středa 6. března 2013 ·

Základní školy ve Zlínském kraji zažívají nápor prvňáků. Ve třídách jich bude průměrně 25 a výjimkou nejsou tři třídy v ročníku. Nejvíc dětí přijde k zápisu v roce 2016.


Z článku Petra Procházkové v iDNES.cz vybíráme:

Podle statistiků mají být následující ročníky ještě o něco silnější. Zatímco letos je ve Zlínském kraji 5 727 šestiletých dětí a příští rok jich bude prakticky stejně, pro další čtyři roky se jejich počet dostává lehce přes šest tisíc. Nejvíc dětí půjde do první třídy za tři roky, dnes tříletých je totiž 6 426.

"Třicet dětí ve třídě je ideální z hlediska ekonomického, ale z pedagogického je to nemyslitelné," tvrdí Pavel Dvořák, ředitel zlínské Základní školy Dřevnická. "První třída je specifická, děti se musí naučit pracovat, zvládat povinnosti," popsal.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
7. března 2013 v 7:59  

No tak školy by snad měly být rády, bo co žák to korunky.

Anonymní řekl(a)...
7. března 2013 v 13:01  

Můj syn šel do první třídy v roce 1996 (první rok s povinnou devátou třídou), ve třídě bylo 32 dětí čekali jsme 2 roky než přišel 33 žák a třída se rozdělila na 2.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.