NIQES odpovídá na dotazy o druhé celoplošné generální zkoušce testování

pondělí 25. března 2013 ·

Dotaz: Bude obsah testu v rámci volitelných předmětů - další test z cizího jazyka odpovídat rozsahu učiva 2. cizího jazyka, který se žáci učí od 7. třídy v časové dotaci 6 hodin (7. tř. - 2 hod. týdně, 8. tř. - 2 hod. týdně, 9. tř. - 2 hod. týdně) nebo je to určeno pro školy s rozšířenou výukou jazyků, kde je časová dotace na 2. cizí jazyk vyšší?


Testy z cizího jazyka jsou

a) Tzv. povinně volitelné předměty. Jedná se o cizí jazyk, z kterého povinně musí ředitel školy pro každého žáka zvolit konkrétní jazyk (možnost výjimky např. pro žáky se SVP). Pro 5. ročník daná úroveň A1, pro 9. ročník úroveň A2 dle společného evropského referenčního rámce pro jazyky (SERRJ).

b) Tzv. nepovinné předměty. Jedná se o další cizí jazyk, který ředitel školy pro své žáky může, ale nemusí stanovit. Vždy úroveň A1.

Další cizí jazyk tedy odpovídá i vzdělávání od 7. třídy, bez rozšířené výuky jazyků.

1 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
25. března 2013 v 0:28  

Na některých školách už nezadávají žákům domácí úkoly, aby se děti nestresovaly. To bude pecka, až se na ně vyrukuje s celoplošnými testy jak s práškováním proti škůdcům.
Nastává příhodný čas pro zavedení předmětu Protistresová výchova.

Ostatně, jako generální zkouška bývá zpravidla označena poslední hlavní zkouška před premiérou. Když už máme druhou generálku, kolik asi tak bude premiér?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.