Finanční turbulence v Evropě a Spojených státech

pondělí 25. března 2013 ·

Jak vidí krizi George Soros


Obtížná hospodářská situace, ve které se nyní nacházíme, není pouze výsledkem hospodářských sil, nýbrž také politiky, kterou zastávají (nebo nezastávají) světoví lídři. V této sbírce esejů na téma globální finanční situace představuje George Soros svůj pohled a analýzu klíčových politických rozhodnutí vedoucích k finanční krizi a podporujících ji.

Kniha Finanční turbulence v Evropě a Spojených státech je souborem 27 esejů, které vycházely převážně v deníku Financial Times v letech 2008 až 2011. Dočtete se zde například, co si George Soros myslí o cenách ropy, americkém trhu s nemovitostmi, rekapitalizaci bank, regulaci finančních trhů, potřebě finančních reforem nebo společném evropském ministerstvu financí, jak vnímá krizi eurozóny a jak vidí budoucnost společné evropské měny.

George Soros je americký finančník maďarského původu. Proslul svými finančními měnovými spekulacemi, ale i jako angažovaný a velkorysý filantrop. Předsedá Soros Fund Management a Open Society Institute, jejichž je zakladatelem. Spolu s Jimem Rogersem založil v roce 1970 Quantum Fund, zisky z tohoto fondu jsou základem Sorosova bohatství. Je žákem Karla Poppera, který měl vliv na jeho myšlení i pozdější profesionální a filantropické aktivity. Jeho publikace se zaměřují na koncept reflektivity.

Vydalo BizBooks, doporučená cena 269 Kč

Knihu s 25% slevou zakoupíte do 31. 3. 2013 v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.