Přečtěte si: Bývalý šéf Cermatu Zelený si založil přípravku na státní maturity

středa 27. března 2013 ·

Bývalý ředitel Cermatu Zelený, kterého ministr školství Petr Fiala loni v červnu odvolal kvůli chybám při organizaci maturit, nyní na svých zkušenostech profituje. Už měsíc totiž maturantům nabízí služby v jakési soukromé přípravce pod názvem Matt a Hurry.


Z článku Ivany Karáskové v iDNES.cz vybíráme:

"Pro mě je nepředstavitelné, že si vytvořil konkurenční firmu, která připravuje studenty na to, co Cermat zpackal. To je, jako kdyby učitel matematiky neuměl studenty pořádně připravit, takže by si založil firmu a doučoval je za peníze," namítá například stínový ministr školství za ČSSD Marcel Chládek. Podle něj jde o ukázkový střet zájmů, protože Zelený znal problematiku maturit zevnitř jako nikdo jiný. V Cermatu působil i po svém sesazení, kdy se mohl připravovat na rozjezd firmy.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
27. března 2013 v 12:27  

Nezbývá než doporučit kopírovat tento postup, který nemá v této zemi žádná legislativní omezení: Hlídač autoparkoviště se rozhodne, že nechce stát na mrazu a založí si firmu MHOPS. Know how nepotřebuje. Podle zákona o svobodném přístupu k informacím o něj státem zřízenou organizaci Cermat pouze požádá a ještě si definuje, v jakém formátu si to chce přečíst. Pak stačí drzé čelo lepší poplužního dvora a nehrozí žádný střet zájmů. Tak dodnes postupuje řada soukromých subjektů a ani se nestydí. Jenom hloupý stát pomocí ještě hloupějšího zákona vydává své pracně získané know how každému hlídači a ještě k tomu salutuje. Z tohoto pohledu nahlíženo je skutečnost, že Zelený pracoval v Cermatu takřka irelevantní.

Pytlik Blaha řekl(a)...
27. března 2013 v 14:05  

ako kdyby učitel matematiky neuměl studenty pořádně připravit, takže by si založil firmu a doučoval je za peníze

No jo! vlastně... jéžiš, já sem vůůl jak kráva.
Jenom si říkám, je to chyba Zeleného? Copak může za to, že se Etická výchova implementuje do výuky až teď? Nebo snad porušuje zákon?

Anonymní řekl(a)...
27. března 2013 v 14:16  

Proč je tady vybraná zrovna citace Chládka, která vůbec nedává smysl?

"Pro mě je nepředstavitelné, že si vytvořil konkurenční firmu (...)"

Komu tahle firma konkuruje? CERMATu? Ona připravuje státní maturity? :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.