15. 3.: Kreativitou za multikulturní společnost: workshop pro pedagogy ZŠ a SŠ

středa 6. března 2013 ·

Nárůst násilí, nenávisti, xenofobie a rasismu je palčivým problémem české společnosti, který se významně dotýká nejmladších generací. Výchova k otevřené a multikulturní společnosti, ve které za vzájemného respektu společně žijí a komunikují osoby různého etnického původu, věku či náboženského přesvědčení, se v rychle se rozvíjející globalizované společnosti jeví jako stále potřebnější.


Smyslem workshopu je představit téma multikulturní společnosti a vzdělávání, jež otevírá výstava Out/Inside amerického umělce Krzysztofa Wodiczka, rozvíjené pomocí technik kreativního vzdělávání. Využití kreativních a uměleckých metod v oblasti multikulturní výchovy dovoluje překračovat hranice klasické školní výuky a stereotypních představ o problémech multikulturní společnosti, s nimiž se žáci a studenti setkávají. Kreativní vzdělávání podporuje imaginaci a otevřené myšlení pedagogů i žáků, a napomáhá tak jejich vzájemné komunikaci nad nesnadnými tématy společného soužití.

Datum konání: 15. 3. 2013, od 9.30 do 13.30
Místo konání: Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7

Podrobný program workshopu naleznete v příloze.

Vstup na workshop je zdarma. Registrace účastníků na trubacova@dox.cz. Pro další informace se prosím obracejte na kontaktní osobu programů pro veřejnost Andreu Průchovou na adrese andrea@dox.cz a telefonním čísle +420 737 804 449.

Workshop je součástí kampaně Česko mluví o vzdělávání, viz www.ceskomluvi.cz.



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.