Projekt Znojmo mluví anglicky odstartoval

úterý 5. února 2013 ·

Společnou tiskovou konferencí odstartoval program Znojmo mluví anglicky, jehož cílem je pomocí proplácení úspěšně složených mezinárodních zkoušek (certifikátů) z angličtiny a němčiny motivovat studenty ke zlepšování svých jazykových kompetencí, pomocí kterých mohou získat výraznou konkurenční výhodu na trhu práce.

Tiskové konference se zúčastnili zástupci hlavních partnerů toho programu, a to Steve Oxley, jako ředitel British Council v ČR a Pavel Štohl, prorektor SVŠE. „Díky vzájemné spolupráci můžeme studentům nabídnout následující výhody: slevu 400 korun z poplatku za zkoušku, registraci a konání zkoušky přímo ve Znojmě, možnost zkusit si ústní část zkoušky s rodilým mluvčím nanečisto a speciální zkouškový termín pro Znojmo. První zkouška se bude při účasti minimálně 7 lidí konat přímo ve Znojmě 13. dubna 2013,“ uvádí Steve Oxley, ředitel British Council v ČR.

Registraci a organizaci zkoušek zajišťuje Soukromá vysoká škola ekonomická. „Protože jsme partnerem projektu, rozhodli jsme pomoci tím, že budeme bezplatně vyřizovat registrace a poskytneme také bezplatně prostory pro organizaci zkoušek. Osobně si myslím, že tento program je výborná forma motivace pro studenty, aby na sobě pracovali. Proto SVŠE podpoří i své mimo-znojemské studenty tím, že jim přispěje 2000 Kč na poplatek za úspěšné složení certifikátu“, říká Pavel Štohl, prorektor SVŠE.

„Z úst politiků často slýcháme o důležitosti investic do vzdělání pro budoucí konkurenceschopnost. Bohužel mám pocit, že jsou to spíše obecné fráze. Jsem proto velice rád, že Znojmo představuje konkrétní projekt, jak zlepšit situaci mladých lidí na trhu práce a motivovat je, aby na sobě pracovali a vzdělávali se. Věřím proto, že z této investice budou profitovat nejen studenti, ale i celý region, neboť jazykově vybavení pracovníci jsou jedním z důvodů pro budoucí investory, proč by se měli zajímat zrovna o Znojmo“, uzavírá starosta Vlastimil Gabrhel.

Důležité informace pro proplacení certifikátu z angličtiny:

Jazyk: Angličtina
Typ zkoušky: Cambridge English Language Assessment (jakékoliv zkoušky úrovně B2 a C1)

Úroveň zkoušky:

B2: FCE je nejrozšířenější ze všech zkoušek Cambridge English Language Assessment. Jedná se o úroveň „více pokročilí“ a vyžaduje osvojení si všech jazykových dovedností. FCE je široce uznávaná v obchodní sféře a průmyslu, vhodná např. pro zaměstnance v klientských službách nebo pro administrativní práce v bankovnictví, aeroliniích, cateringu apod. Rovněž ji lze uplatnit na jednotlivých univerzitách a dalších institucích. Tato zkouška se obvykle podstupuje po 500 až 600 hodinách výuky.

C1: CAE Úspěšné složení této zkoušky dokazuje velmi dobrou úroveň znalosti angličtiny. Studenti dosahují plnohodnotného standardu jazyka ve většině situací – při práci i při studiu. Zkoušku uznává většina britských univerzit jako doložení způsobilosti studovat obory vyučované v angličtině.

Registrace na termíny zkoušky FCE ve Znojmě administrované British Councilem v ČR:

Fyzická:

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o.
Loucká 656/21, 669 02 Znojmo

Elektronická:

www.svse.cz

Datum zkoušky FCE ve Znojmě:

13. 4. 2013

12. 10. 2013

Cena zkoušky: 3950 Kč (cena po slevě 400 Kč za registraci na SVŠE ve Znojmě)

Samozřejmě je možné složit jakoukoliv zkoušku Cambridge English Language Assessment úrovně B2 nebo C1 kdekoliv v ČR.

Postup při proplacení:

  1. Zájemce požádá o proplacení úspěšně složené certifikované zkoušky prostřednictvím odboru školství, kultury a památkové péče na stanoveném formuláři, který bude k dispozici na webových stránkách nebo k vyzvednutí na odboru.
  2. K žádosti bude nutné doložit následující přílohy:
    • potvrzení o studiu (projekt Znojmo mluví anglicky je určen pro studenty SŠ a VŠ), případně doklad o dokončení studia, který není starší dva roky
    • certifikát – úředně ověřená kopie
    • doklad o úhradě zkoušky – originál nebo ověřená kopie
    • potvrzení o bankovním účtu
  3. Na základě žádosti připravíme darovací smlouvy, které předložíme radě města k odsouhlasení. Po schválení bude na základě platné darovací smlouvy proplacen certifikát.



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.