Přečtěte si: Prezidentům na školách odzvonilo, ředitelé jejich portréty nechtějí

úterý 5. února 2013 ·

Dávný zvyk, který sahá až do dob Rakouska-Uherska, bude už brzy minulostí. Ředitelé mnoha škol po celé České republice totiž neplánují nahradit současný portrét Václava Klause Milošem Zemanem. Někteří z ideologických, jiní z ekonomických důvodů. Žádný postih jim za to nehrozí, vyvěšení portrétu prezidenta totiž u nás není povinné.


Z článku Jakuba Pokorného a Jana Horáka v iDNES.cz vybíráme:

Školy na portrétech moc neušetří. Když mají dvě třídy v ročníku plus kanceláře, potřebují zhruba dvacítku prezidentů. "Rám se sklem u nás stojí 510 korun," sdělila v pondělí Martina Skurčáková z firmy SEVT, která portréty prodává. Rámy však školy mají po Klausovi. Jedna jeho fotka bez rámu vyšla u zmíněné firmy na třicet korun.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. února 2013 v 14:27  

No my bychom spíš chtěli mít schopnější ředitele, ale těm neschopným ne a ne odzvonit. Ono totiž není tak jednoduché někoho sundat z ředitelské židle a postavit ho do rohu čelem ke zdi, jako obraz prezidenta.

Oni ti ředitelové opravdu nemají jiné starosti?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.