Přečtěte si: Budoucnost "zvláštních" škol v mlze, vláda jim zřejmě změní jízdní řád

pondělí 4. února 2013 ·

Vláda zřejmě upraví svou strategii v boji proti sociálnímu vyloučení, konkrétně v oblasti rušení praktických (dříve zvláštních) škol. Na veřejném slyšení v Senátu to řekla vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková. Reagovala tak na petici, ve které se rodiče dětí vyslovili pro zachování praktických škol. O jejich omezení vláda uvažuje kvůli kritice mezinárodních institucí, jimž vadí, že se vztahují na romské děti.


Z článku vrm v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

"Shodli jsme se napříč všemi účastníky, tedy jak zástupci vlády a ministerstva školství, tak petenty, že v tuto chvíli by bylo rušení praktických škol opravdu katastrofou. Jejich role je nezastupitelná," uvedl k jednání v Senátu stínový ministr školství za ČSSD Marcel Chládek.(...)

Senát podle Chládka nabízí celou diskusi znovu otevřít. "Pozveme zástupce jak úřadu vlády, tak ministerstva školství, ke kulatému stolu," uvedl s tím, že téma bylo dosud podceňováno a ministr školství Josef Dobeš, za jehož působení v čele MŠMT strategie vznikla, prý vlastní text ani nečetl.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
4. února 2013 v 14:32  

Uz zadne vyhodicky (poctem male tridy, vzdelani specialni pedagogove, kvalitni pece, didaktika) pro zdrave, ale nepoddajne romske deti.
Hybaj na zakladky.
Uvolni se kapacity pro potrebne deti se specifickymi potrebami, budou tam mit klid.
A vladni poradkyne bude zase tlouci pestickou do recniste.
Sedych

Anonymní řekl(a)...
4. února 2013 v 18:04  

To je fakt neuvěřitelné!
Současně ovšem BIČ BOŽÍ na Romy a současně na české školství.
Teď to začne být ve školství SADO-MASO, jak o tom kdysi snil markýz de Saade.

Anonymní řekl(a)...
4. února 2013 v 19:08  

Dneska jsem si v novinách přečetl článek, ve kterém učitele vybízeli, aby se věnovali méně nadaným dětem, bo pry rychlik jede podle nejpomalejšiho vagonu. Nu tuž navrhuju nejpomalejši vagon z rychliku odpojit a zapojit do lokalky, jinak bude vlát na konci vlaku a hrozi vykolejeni cele soupravy. Či chceme, aby všecky rychliky jezdili pomali? No se tedy dostaneme daleko.

obyčejná učitelka řekl(a)...
4. února 2013 v 19:16  

Ale vždyť i prezidenta tu někdo chtěl pro dolních 10 milionů, tak proč ne školy, najednou?

Anonymní řekl(a)...
4. února 2013 v 20:25  

At jdou zanedbana ditka taky do PORGu.
Tam se aspon statni hymnu poradne nauci.
Sedych

Anonymní řekl(a)...
5. února 2013 v 12:35  

Měl jsem strach, že nám naší Speciální školu zavřou. Je mi lépe. Budou ji pouze optimalizovat. A to je přece daleko lepší. :-)).

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.