Letní semestr Dětské univerzity začíná, slib složí stovka dětí

úterý 5. února 2013 ·

Dětská univerzita UP zahájí svůj historicky první letní semestr ve středu 6. února. Imatrikulační slib složí v aule Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého stovka studentů ve věku od 8 do 12 let. Imatrikulace začíná v 15 hodin. Děti se pak budou potkávat každou středu, a to až do konce dubna, kdy proběhne slavnostní promoce.


„Projekt univerzity pro malé posluchače má obrovský potenciál a je výzvou pro děti i pro přednášející. Kapacita letního semestru byla naplněna během čtrnácti dní. Stejně tak se po podzimním semestru enormně zvýšil zájem o zapojení se ze strany všech fakult UP. Téměř se praly o to, aby mohly mít více než jednu přednášku,“ uvedla koordinátorka Dětské univerzity Iveta Elišková.

Malé vysokoškoláky ve středu přivítá prorektorka pro záležitosti vědy a výzkumu Jitka Ulrichová a představitelé osmi fakult. Na imatrikulaci obdrží děti, stejně jako jejich dospělí kolegové, vysokoškolský index nebo se seznámí se studentskou hymnou Gaudeamus Igitur.

Letní semestr Dětské univerzity UP potrvá dvanáct týdnů. Během deseti interaktivních a zábavných přednášek posluchači založí vlastní stát, poznají zásady správného odpočinku, nahlédnou do tajů chemie nebo si v areálu Fakultní nemocnice Olomouc zahrají na polní vojenskou nemocnici MASH. Studium děti zakončí slavnostní promocí 26. dubna 2013, kdy obdrží diplomy dokládající jejich první vysokoškolské studium.

Dětská univerzita je součástí celouniverzitního projektu Univerzita Palackého – centrum vědy pro všechny, jehož smyslem je popularizovat a propagovat u veřejnosti vědu a výzkum na UP (http://www.popup.upol.cz/childrens-university/).

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.