22. PEPOUŠovo vlnobití III. na téma: Máme už za sebou tvorbu DUM pro EU PES? Co nám to přineslo?

pondělí 25. února 2013 ·

22. PEPOUŠovo vlnobití III. nastane dnes 25. února 2013 v čase 20:00 - 21:00.


Přijďte mezi "trochu jiné pedagogy" do online diskuze. Připojte se a přispějte k obohacení našich/vašich zkušeností. Nově probíhají vlnobití na síti Google Plus.

Téma: Máme už za sebou tvorbu DUM pro EU PES? Co nám to přineslo? 



Jestli chcete sledovat, jak se hlasování vyvíjí, tak občas navštivte stránku Google Plus, která je vlnobití věnována.

Pokud chcete cokoli říct/napsat k vlnobití, napište na nástěnku. Také na nástěnce uvítáme Vaše návrhy na témata k hlasování...

Jak se v den konání k vlnobití napojit? Velmi snadno: stačí kliknout na tento odkaz: https://plus.google.com/s/%23vlnobiti3-21. Zobrazí se Vám sociální síť Google Plus s výběrem připravených otázek (jsou označené #vlnobiti3-21). Pokud máte účet Google, přihlašte se a můžete ihned psát komentáře.

7 komentářů:

Pavlína Hublová řekl(a)...
25. února 2013 v 19:15  

Jen bych ráda vysvětlila princip vlnobití... Hlasování je jen prvním krokem. To nejdůležitější pak probíhá každé pondělí od 20:00 - 60 minut sdílení zkušeností, diskuze, komentářů.
proto doporučuji navštívit přímo téma na stránce Google Plus nebo později pročíst si záznam diskuze.

Anonymní řekl(a)...
26. února 2013 v 11:00  

Co přinesla tvorba DUM pro EU PES:

- Za příjemný přídavek k platu, bohužel nikoli rovnou od českého daňového poplatníka, ale draho přecezený přes Brusel, většina zúčastněných učitelů "vynalézala trakař", místy za drahé asistence různých agentur a podobných "profesionálních sosačů dotací".

- Až po zjednodušeném žádání pomocí šablon nastane nezjednodušené vykazování a dokládání, školní protagonisté to zděšeni nezvládnou, podstatnou část peněz posléze Brusel neproplatí a český daňový poplatník zapláče a zacáluje znova.

Anonymní řekl(a)...
26. února 2013 v 11:25  

A neměla by se tedy celá ČR přestěhovat někam mimo vyspělou civilizaci, třeba do Ohňové země? Abychom tady v Evropě nedělali ostudu. Na co se u nás sáhne, to je v pr.čicích.

Anonymní řekl(a)...
27. února 2013 v 10:44  

Máte velmi zkreslenou představu o tom, kde je a kde není vyspělá civilizace.

Ohňová země je v Argentině a ta minimálně z pohledu investic do vzdělávání rozhodně patří mezi civilizované země. Podle statistik Světové banky (viz web worldbank.org) tam na vzdělávání vydávají něco kolem 6 % HDP. A o jejich růstu ekonomiky si můžeme u nás nechat leda zdát.

Česká republika se brzy bude moci úspěšně srovnávat leda se státy, kde panuje nějaká forma rozvratu, například občanská válka, nebo katastrofální sucho, katastrofální záplavy či nálety kobylek.

Anonymní řekl(a)...
27. února 2013 v 18:35  

No jo, pravdu díte. Mně se ta Ohňová nějak spojila s koncem světa... Ono se tam odsud prý jezdí do Antarktidy, ledoborcem, za pouhých 100 tisíc káčé - tak to se jim to pak hospodaří a školství vzkvétá. No nám by asi nepomohlo ani exulantství někde mezi tučňáky na osamělých útesech, abychom se probrali z letargie rozjímáním.

Anonymní řekl(a)...
27. února 2013 v 21:09  

A co nam to tedy prineslo?
Sedych

Pavlína Hublová řekl(a)...
27. února 2013 v 23:14  

@Anonymní: Zkuste se podívat zde: https://plus.google.com/s/%23vlnobiti3-22
Třeba najdete nějakou odpověď.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.