Video: Nová role učitele

pátek 18. ledna 2013 ·

Jak se v dobré škole mění role učitele ve třídě? Odpovídají děkanka pedagogické fakulty UK Praha, Radka Wildová, vysokoškolský pedagog a ideový otec Kritického myšlení u nás, Ondřej Hausenblas, a novinář, otec a spoluzakladatel hnutí "Rodiče vítáni", Tomáš Feřtek.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2013 v 19:18  

Mletí prázdné slámy.

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2013 v 21:16  

1. Do školy se ale přece nechodí jen proto, aby se žáci učili to, co vživotě budou potřebovat. Nebo snad dítě v 7,10,14 letech ví, co bude potřebovat? Proč maminky učí své děti Paci, paci, pacičky a Pec nam spadla. To v životě nebudou potřebovat, ale budou pořebovat paměť a umět mluvit...
2. Role učitele se opravdu mění, mnohdy spíše až v poskoka. Učitel má za povinnost žáka vše naučit mnohdy přes jeho odpor.
3. A hlavně nezapomeňte na to, že to má být práce rozumně a spravedlivě ohodnocená. Můžete mluvit (možná až žvanit), co chcete, ale to je k ničemu. Nebo si pořád myslíte, že učitel nemusí platit účty a chodit nakupovat?

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2013 v 22:14  

Ad 18. ledna 2013 21:16

Tleskám! Je to tak. Hlavně první dva body jsou trefně řečené. Asi pořád málo křičíme, měl by to někdo natočit na video i s ukázkami ze tříd.

Anonymní řekl(a)...
19. ledna 2013 v 6:47  

Hlavní problém nejen ve školství je nedostatek morálky, cti, pracovitosti - nic z toho se nikde "neučí". Veškeré vědomosti jsou k ničemu, když jsou použity k podlým účelům - kterak manipulovat lidi /v tom je dnešní psychologie dokonalá/, kterak neprůstřelně lhát /lze argumentovat chytře, lháři svou chytrostí prosadí cokoliv, ke lhaní je potřebná inteligence/, kterak překroutit a obejít zákony a prosadit se i s máslem na hlavě, atd. Hrát fér, být čestný, lidský, ohleduplný - umí toto ještě někdo? Většina ze strachu sklapne podpatky a kvůli iluzi, že takto přežije, přistoupí na daná pravidla hry. I ve školství, i učitelé, kteří mají za povinnost vychovat po všech stránkách kvalitní lidičky. Blbost jde ruku v ruce s nemorálností.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.