Tomáš Jirsa: Výuka podporující on-line prostředí

středa 9. ledna 2013 ·

Zpráva o zajímavé semestrální práci vytvořené studentem v rámci rozšiřujícího studia na Katedře informačních technologií a technické výchovy UK Praha PedF.

Před nedávnem jsem v rámci svého rozšiřujícího studia na Katedře informačních technologií a technické výchovy UK zpracovával zajímavou semestrální práci na téma „Příklady internetových prostředí pro spolupráci a předávání informací“, o kterou bych se s vámi rád podělil. Domnívám se, že by v ní ostatní učitelé mohli nalézt inspiraci pro svoji výuku. Téma jsem si vybral z toho důvodu, že mne tato problematika již delší dobu zajímala a k využití takovýchto prostředí ve výuce mám velmi kladný postoj. Přinášejí totiž celou řadu výhod jak pro studenty, tak pro učitele. Dovolují velmi rychle vytvořit efektivní a pro studenty příjemný online prostor, kde jsou k dispozici nejen studijní materiály, ale můžete je zaujmout též interaktivitou a společnými učebními aktivitami. Podporuje vzdálenou výměnu a nabízí možnost neustálé zpětné vazby. Učiteli pak umožňuje soustředit výuku spíše na problémy, nežli na pouhé ústní předávání informací.

Vlastní text mé práce je pod názvem Příklady internetových prostředí pro spolupráci a předávání informací zveřejněn online na SlideShare. Tamtéž naleznete i doprovodnou prezentaci, kterou jsem vytvořil proto, abych mohl zpracované téma představit svým kolegům v rámci obhajoby mou práci završující. Může ale posloužit též jako stručnější, ale graficky a interaktivně přívětivější alternativa k vlastnímu textu.

Celý článek na spomocnik.rvp.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.