Přečtěte si: Fialovy vize pro školství: Děti se těší do školy, učitelé jim pomáhají

pátek 18. ledna 2013 ·

Cíl ministra školství Petra Fialy? Školy plné spokojených dětí a motivovaných učitelů. Jak toho dosáhnout, stanoví Strategie vzdělávací politiky do roku 2020, do jejíž přípravy se ministerstvo právě pustilo. Záměry resortu představil ministr ve čtvrtek v Praze na úvodní konferenci k přípravě tohoto materiálu.


Z článku Jana Jiřičky v iDNES.cz vybíráme:

Podle Fialy je nutné, aby děti měly ke škole lepší vztah. Nedávný průzkum ukázal, že tam chodí ráda jen necelá třetina žáků. "Škola by měla všem dětem umožnit rozvíjet jejich potenciál, dát jim sebedůvěru a motivovat je do jejich života. Nic z toho nelze realizovat bez spokojených a motivovaných učitelů," zdůraznil ministr.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2013 v 11:35  

citace ..Nedávný průzkum ukázal, že tam chodí ráda jen necelá třetina žáků.
Čekal jsem horší výsledek. Škola je přípravou na život, na práci v zaměstnání atd. Škola, tak jako zaměstnavatel, hodnotí výsledky práce. Ten kdo dlouhodobě dosahuje dobrých výsledků je spokojený a naopak. To je normální v životě a musí být normální i pro školu. Nezaměňujme spokojenost žáka z dobře vykonané práce se spokojeností plynoucí ze zahálky, nízkých nároků a přílišného sebevědomí.
Milan

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2013 v 11:53  

A ono to bylo nekdy jinak?
Ja do skoly nechodim rad ani ted.
Sedych

Anonymní řekl(a)...
18. ledna 2013 v 12:06  

Do školy chodí ráda většina dětí. I ze školy. Ale to mozi tím nemají většinou vůbec rády.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.