Ještě jste nezaslali fotografie předků na výstavu Člověk ve fotografii? Přineste je tuto sobotu do Nové budovy Národního muzea!

středa 16. ledna 2013 ·

Národní muzeum zve veřejnost na mimořádnou sběrovou akci k výstavě Člověk ve fotografii, která proběhne v sobotu 19. ledna od 10 do 16 hodin v Nové budově Národního muzea. Přineste své rodinné fotografie z konce 19. a počátku 20. století – my je naskenujeme, představíme na výstavě Člověk ve fotografii a společně je uchováme pro další generace přímo v Národním muzeu!


Akce je určena pro ty, kteří zatím nezaslali fotografie prostřednictvím webového formuláře na monarchie.nm.cz/moje-monarchie/.

Výstava Člověk ve fotografii je součástí výstavního cyklu Monarchie a představuje období konce 19. a počátku 20. století prostřednictvím tehdy nového vynálezu – fotografie. Na výstavě jsou prezentovány scény každodenní i mimořádné - zábava, sport, cestování, rodinné slavnosti nebo významné životní momenty. Spoluautory výstavy jsou i návštěvníci, kteří zasílají do Národního muzea rodinné fotografie prostřednictvím formuláře na webových stránkách výstavního cyklu Monarchie (monarchie.nm.cz/moje-monarchie/). Příběhy rodin z různých koutů naší země se tak prostřednictvím dobových fotografií odkrývají přímo na dotykové obrazovce ve výstavě Člověk ve fotografii. Výstavu si můžete prohlédnout v Nové budově Národního muzea.

Ještě jste nám rodinné fotografie nezaslali? Můžete je přinést přímo do Nové budovy Národního muzea!

Víte, jak žili naši předkové v období rakousko-uherské monarchie? Kdo byli? Odkud pocházeli? Jaké bylo jejich povolání? Tak neváhejte a přineste rodinné fotografie v sobotu 19. ledna 2013 od 10 do 16 hodin do Nové budovy Národního muzea. Fotografie naskenujeme, vložíme do systému a zapíšeme jejich příběhy. Vložené fotografie si můžete prohlédnout ve výstavě nebo na webovém portálu www.esbirky.cz.

Inspirujte se fotografiemi námořníka Ferdinanda Hergeta
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vqwfb1CngjQ

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.