EDUin Entertainment uvádí: VÍTE, ŽE…

čtvrtek 31. ledna 2013 ·

EDUin a KVAS představují první ze tří minutových videí, která srozumitelně vysvětlují, kde má naše vzdělávání problém.

Videa s titulkem Víte, že… jsou inspirována starším americkým projektem Did you know?, který se snažil prostřednictvím videa dostupného na youtube vysvětlit, jak dramatickými změnami vzdělávání v moderní společnosti prochází. Česká varianta se soustředí především na pojmenování klíčových problémů českého vzdělávání a chce motivovat veřejnost k tlaku na politickou reprezentaci, jež by měla hledat řešení těchto problémů.

Představujeme první ze tří videí připravených občanským sdružením KVAS. Pojmenovává klesající úroveň čtenářské a matematické gramotnosti žáků a možné důsledky tohoto trendu v praktickém životě.



Všechna videa jsou připravena jako upoutávka a motivace k účasti na půlroční debatní kampani Česko mluví o vzdělávání. Její stránky najdete ZDE.

Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, řekl: „Zvolili jsme osvědčený model krátkého videa, které se snaží co nejzřetelněji vizualizovat jinak obtížně srozumitelné grafy a statistická data. Videa jsou dílem kolegů z občanského sdružení KVAS, kteří dlouhodobě spolupracují s EDUinem na popularizaci vzdělávacích témat.“

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2013 v 11:43  

Nevím, které z těch čtyř je moje dítě, ale vím že naprosto jistě je to pan Feřtek.

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2013 v 14:41  

"je to pan Feřtek"

Ba ne, panu Feřtkovi nechybí gramotnost, zato učitelská zkušenost, ta mu chybí.

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2013 v 15:25  

Co vidím jako průkaznou stopu, je titulek článku - celou dobu nedělá ediuin nic jiného, než že entertainmentuje tu část společnosti, která ještě jejich špatně skrývané cíle neprohlédla.
Jak entertainmentující, jak skličující...

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2013 v 15:49  

Kam se člivěk podívá /tím myslím média všeho druhu/, je vidět p. Feřtek nebo p. Slejška a EDUIN nebo p. Kartouz ze Scia. Mediálně to mají tito pánové zmáknuté dokonale - prostě jsou to největší kapacity na vzdělávání u nás.

obyčejná učitelka řekl(a)...
31. ledna 2013 v 17:13  

Mně se tento spot moc líbí. Ale čím dál víc by mě zajímalo, kdo je autorem některých diskuzních příspěvků na téma EDUin a SCIO. Doufám, že to nejsou učitelé. Pokud ano, už se (skoro) ničemu nedivím...

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2013 v 18:20  

Jestlize kazdy ctvrty zak neco podstatneho neumi, mozna by pro zacatek stacilo ho to naucit.
Jenze, znal jsem jednoho blouda, ktery se o to tak dlouho zarputile pokousel, az jej nakonec na zadost rodicu vyhodili.
Sedych

Alojza Burdy synovec řekl(a)...
31. ledna 2013 v 19:09  

Já temu nějak nerozumím. Tvrdijá nám tu, že každý čtvrtý ze skupiny patnáctiletých žáků cosik neumí. Tož to ještě pojmu. A hned potem sa mňa opýtajú, kerý z těch štyr je moje dítě? Jednak moje děcko je rodu středního, tož bych čekal, že sa opýtajú zájmenom které (a podobné je to s úřednicú). Druhak - proč do teho tahajú jakúsi čtveřicu, co máme změniť? To jako mám změniť to, že můj ogar či cérka patří mezi ty tři šikovné, a blba z něj/ní udělať? Navíc dyž je něgdo hlúpý jak pupuča, tož nemože byť ani vyučený, natož úředníkom - to dá rozum.

A obyčajnú učitelku by zajímalo, gdo je gdo. Tož to súdruhy z StB jistého času též zajímalo. Aji mňa by zajímalo, gdo si dá taký nick - obyčejná učitelka. Trochu mi to zaváňá čehonovštinú a tým, co Václav Černých duchem podučitelským nazýval... Ale nechu byť předsudečným, je mi po tem koneckonců ho..o. Jen bych s těmi odsudky druhých tolik nespěchál - čučí z teho přibúdlina samolibosti jakésik.

krtek řekl(a)...
1. února 2013 v 13:15  

Chcete to změnit? Přidejte se k EDUin a diskutujte s nimi.
---
Raději se vzdělávám, zadávám domácí úkoly, motivuji studenty k soutěžím a "plkám" na České škole.
Videoklip je to "zmáklý", ale nenadchl.
---
Pane Burdo, máte šikovného synovce. Ten to někam dotáhne.
---
Pro obyčejnou učitelku - jsem učitel.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.