5. 2.: Den bezpečnějšího internetu 2013 (SID 2013)

čtvrtek 17. ledna 2013 ·

Den bezpečnějšího internetu 2013 (SID 2013), organizovaný sítí osvětových center Insafe, slaví své desetileté výročí. Tématem jubilejního ročníku jsou online práva a zodpovědnost. Celosvětová kampaň proběhne v úterý, 5. února 2013 a tak jako i v předchozích ročnících i letos se k ní se svými aktivitami připojuje Národní centrum bezpečnějšího internetu.


Téma Dne bezpečnějšího internetu bude provázet motto: „Connect with Respect – online rights and responsibilities“, které by se dalo volně přeložit „komunikujte ohleduplně“. Vyzývá především k uvědomění si vlastní zodpovědnosti ve světě internetu nejen vůči sobě, ale samozřejmě i k ostatním uživatelům. Cílí na vyšší ochranu vlastního soukromí, respektování práv dalších uživatelů a užívání online prostředí s ohledem na základní pravidla netikety.



Podobně jako v předchozích ročnících Národní centrum bezpečnějšího internetu připravuje v souvislosti se Dnem bezpečnějšího internetu mnoho aktivit, o kterých vás budeme na našich stránkách průběžně informovat.



Jakým způsobem se může ke Dni bezpečnějšího internetu připojit i vaše organizace?


>Pokud učíte na základní nebo střední škole, pracujete v knihovně, neziskové organizaci, anebo se jiným způsobem zajímáte o problematiku bezpečnosti online, můžete se zapojit do naší soutěže, nebo pomoci při propagaci kampaně ke Dni bezpečnějšího internetu.

Soutěž ke Dni bezpečnějšího internetu 2013

Národní centrum bezpečnějšího internetu organizuje v souvislosti s Dnem bezpečnějšího internetu 2013 soutěž. Do soutěže se mohou zapojit všichni, pokud uspořádají jakoukoliv osvětovou aktivitu dle pravidel. Může jít o besedu s žáky, výtvarnou nebo vědomostní soutěž, přednášku na téma bezpečného internetu anebo neformální diskuzi o všech aspektech bezpečnosti online a potenciálních hrozbách, které dnešní svět internetu obsahuje. Stačí nás informovat o všech Vašich aktivitách, které budete v rámci SID 2013 organizovat, prolinkovat obsah Vašich webových stránek s informacemi o kampani Dne bezpečnějšího internetu, případně umístit na své stránky logo kampaně. Všichni zúčastnění, kteří splní pravidla soutěže, budou zařazeni do slosování o hodnotné ceny – první cenou bude ultrabook. Pravidla soutěže i seznam cen pro vítěze postupně zveřejníme na našich webových stránkách, kde Vás postupně o všech aktivitách dne bezpečnějšího internetu budeme informovat.

Pravidla  soutěže ke Dni bezpečnějšího internetu 2013.

Podpora kampaně ke Dni bezpečnějšího internetu 2013

NCBI na stránkách www.saferinternetday.cz uvede název, případně logo organizace, která vyjádří podporu kampani SID 2013 tím, že umístí logo “Podporujeme SID 2013“ na svém webu, prolinkované na stránky www.saferinternetday.cz.

Logo "Podporujeme SID 2013" si můžete stáhnout zde, nebo vám jej v případě potřeby vyššího rozlišení můžeme na požádání zaslat:


Úvodní tématická videa z minulých ročníků Dne bezpečnějšího internetu můžete shlédnout na:


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.