Zlatá 80. léta očima Petra Hanniga aneb Život na MAXIMUM

středa 14. listopadu 2012 ·

Hudební skladatel, textař, multiinstrumentalista, producent, hudební vydavatel a politik Petr Hannig je nejen muž mnoha profesí, ale i otevřený člověk, který se nebojí říkat nepopulární pravdu. V otevřené a někdy i kontroverzní knize vzpomíná na svou kariéru a na dobu sedmdesátých a především osmdesátých let.

Petr Hannig je velmi rozporuplný člověk, kterému nikdy nescházelo sebevědomí, píše v úvodu knihy její autor Miroslav Graclík. Geniální muzikant, který skládal symfonie a posléze se vrhnul do české pop-music, aby produkoval jednoduché písničky. Křesťan, který si vždy zakládal na rodině, a přesto měl velkou řadu lásek a fanynek. Inteligentní člověk se širokým přehledem, jenž hovoří pěti jazyky, ale schází mu sociální cítění, takže říká a dělá věci, které by většina lidí neřekla a neudělala, tak autor protagonistu knihy charakterizuje.

S Petrem Hannigem mluvil o jeho rodině, dětství, o tom, proč se rozhodl stát králem normalizační pop-music a podle jakých kritérií vybíral neznámé lidi, z nichž dělal populární zpěváky. Nechybějí ani rozhovory s osobnostmi, které Petra Hanniga potkaly či ukázky z dobových rozhovorů. Tak se stalo, že některé popisy dobových událostí jsou rozdílné očima Petra Hanniga a očima ostatních účastníků.

Vydalo XYZ, doporučená cena 449 Kč

Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu www.albatrosmedia.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.