Tomáš Feřtek: Pomáhat slabším se vyplácí aneb...

pondělí 12. listopadu 2012 ·

Prezentace z konference Svoboda naživo 2012.




2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
12. listopadu 2012 v 8:54  

S n a h a r o z v í j e t j e n i n t e l e k t , n e e m o c e a v ů l i .

Uff. Tahle bezrozměrovost mě u reformátorů školství děsí! Je povzbudivé, že jste si to ho všimli, ale rozvíjení EQ a vůle zavání v tomto ziskuchtivém světě spíše machiavelisticky (viz. koučink), než směrem k rozvoji zdravé osobnosti. Že se tady ve školách jednostranně rozvíjí IQ a zraňuje a pokřivuje osobnost je evidentní už mnoho (desítek) let. Rodina neplní svou úlohu, protože stát na rodiny kašle. Jenže vysvětlujte to lidem, kteří k tomu nemají citlivou pozornost a naopak je motivuje pouze vlastní dobrý pocit naopř. z jednooborové souteže. Kdo ví, že když emoce vyhasnou, zůstane v osobnosti bezesmyslná díra, která nutí člověka činnost opakovat a tak zaplácnout to zbylé bezduché prázdno? Nebudu dlouho chodit kolem této kaše. Prostě vzdělávání v ČR je naprosto instatntní, stejně jako politika. Kdo nedostal lásku, chce soutežit a později raději užívá nějaký druh moci, aby měl jeden z dobrých pocitů .. a myslí si, že žije. Ostatní, jako oslíci, to po něm chtějí opakovat a někde to dokonce skladují jako dobrou praxi. Když to dělají téměř všichni, můžete jásat, neboť jde o tu onu uctívanou konkurenceschopnost, která mate tolik lidí v hledání smyslu života.
Vždyť se podívejte kolem sebe, lidi jsou stále nespokojenější, protože úspěch hrstky mocných, nedává ŽIVOTASCHOPNOST většinovému zbytku obyvatel. Tragické je, že ani tento veliký zbytek přirozeně nepřemýšlí jinak, neboť byl vygenerován posttotalitním systémem, kreý si hrál na kapitalismus a zapoměl (vlastně ani nechtěl) kultivovat člověka.
Jestli si myslíte, že teď sklízíme ovoce, tak jste na omylu. Zatím padají jednotlivá shlilá jablka, červivá a uschlá se budou sypat k zemi za podpory větru a klování havranů.
Je však dobře, že nekdo hledá. Třeba bude i tlouct .. a věřím, že některým bude otevřeno.

(obyčejný člověk)

Anonymní řekl(a)...
12. listopadu 2012 v 17:14  

To, co T. Feřtek označuje jako příčiny špatného stavu, jsou už pouhé důsledky. Kořeny hledej v útlém dětství, kdy dítě o škole a vzdělávání ještě nic netuší. Zprasená výchova-nevýchova, téměř nulové morálně volní kvality a chybějící pro-sociální návyky. O nadání či schopnosti jde až v poslední řadě.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.