Přečtěte si: Praktické školy ministerstvo rušit nebude. Neexistují

úterý 27. listopadu 2012 ·

Desítky tisíc lidí podepsaly petici proti rušení praktických škol a v pátek ji předaly zástupcům ministerstva školství. Skutečná situace je navzdory rozruchu, který kolem údajného rušení takzvaných základních škol praktických vznikl, méně dramatická. Jak samotné ministerstvo, tak vláda totiž s jejich další existencí počítají.


Z článku Jakuba Nováka v Aktuálně.cz vybíráme:

V návaznosti na zmíněnou Strategii se v Česku strhla hysterie spojená s peticí proti rušení praktických škol. Této v tuzemsku silné lobby nahrává zejména nedostatečná informovanost i mnohdy účelová manipulace s veřejným míněním.

Podle zmíněné Strategie by měla být přijata opatření, která by mimo jiné legislativně znemožnila zřizování a provozování základních škol zřízených pro děti s lehkým mentálním postižením - dokument však, jak již bylo řečeno, počítá s jejich transformací a také souvisejícím posílením a proměnou základních škol v hlavním vzdělávacím proudu.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
28. listopadu 2012 v 0:16  

Až se vám dítě v neděli v noci pomočí, protože se bojí do školy pane Nováku alias Šimáčku, poznáte, co je hysterie, až se s ním budete pět let učit násobilku a nějak to pořád nepůjde, které lobby vám pomůže? Asi v opengate nebo jiný privát? Až se vaše podprůměrně nadané dítě nenaučí samo číst a psát, a vy nebudete chápat proč, můžete se pokusit o manipulaci. Pište raději o něčem, čemu rozumíte. A hlavně zůstaňte nezávislým novinářem.

Pytlik Blaha řekl(a)...
28. listopadu 2012 v 0:44  

Neznamená to stoprocentní zrušení praktických škol a dětských domovů, ale jejich transformaci.

Další takový vpravdě neotřelý pohled na věc. Kde já to jen už slyšel.

ODS neztratila voliče. Jen nepřišli k volbám

Tak to já nejsem blbej!!!
Jen mi to tak nějak nemyslí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.