Přečtěte si: Na Slovensku začala časově neomezená stávka zaměstnanců ve školství

pondělí 26. listopadu 2012 ·

Na Slovensku začala časově neomezená stávka zaměstnanců ve školství. Nejenom učitelé, ale třeba i školníci nebo kuchařky ve školních jídelnách si tak chtějí vynutit vyšší platy. Tři čtvrtiny slovenských základních a středních škol jsou proto ode dneška až do odvolání zavřené.


Z článku Vojtěcha Bergera, Igora Maňoura a Lucie Maňourové v Rozhlas.cz vybíráme:

„Tam, kam jsme se dopracovali, nevím jestli vlastní vinou, ale učitel opravdu klesl v hodnocení společenského postavení velmi nízko,“ říká ředitelka bratislavského gymnázia Jána Papánka Gabriela Dorňáková.

3 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
26. listopadu 2012 v 14:31  

Na sever, výhod, jih i západ od nás se stávkuje, jen to lítá. Co jsme to za světovou stranu, že u nás není ta, jak to říkali? jo! vůle.

Anonymní řekl(a)...
26. listopadu 2012 v 16:04  

No asi se nemáme tak špatně. On totiž začínající kantor na Slovensku má v přepočtu na naše chechtáky necelých 10 000, což je oproti našim 20 600 fakt hrůza.

Pytlik Blaha řekl(a)...
26. listopadu 2012 v 20:45  

Copak, Fico nemá vzdělanost národa v programu?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.