Přečtěte si: Medián Petra Koubského: Média a školy mají stejný problém, jeho řešením je filtrování

středa 28. listopadu 2012 ·

Každou středu se na Lupě nad děním ve světě nových médií zamýšlí analytik a publicista Petr Koubský. Jeho sloupek jsme nazvali Medián – vychází v prostřední den týdne, věnuje se médiím a rozhodně není průměrný. Ať je vám dobrým průvodcem po online mediálním světě.


Z článku Petra Koubského v LUPA.cz vybíráme:

Škola je na tom hůř i lépe. Lépe proto, že díky internetu se demokratizovala a globalizovala v míře nebývalé; dnes se můžete i vy zdarma zapsat do elektronického studia na některé z nejlepších světových univerzit a získat tak část toho, co bylo dosud jen pro úzkou elitu. Je to ovšem vázáno na solidní předběžné znalosti, na angličtinu — potíže s výukou sedmáků to nijak neřeší. Kromě toho tu ovšem jsou neškolní instituce jako Khan Academy (už i česky), koneckonců i TED a mnoho, přemnoho jiných přednáškových cyklů. To je to Štefflovo vzdělání bez školy. Má však háček: neřeší problém informační záplavy. Možností je příliš mnoho. Je hezké představovat si, že člověka do toho moře hodíte a on se naučí plavat, ale všichni už víme, že to zas tak moc nefunguje.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.