Patrik Nacher: Pane Nečasi a spol., je toho právě dost!

čtvrtek 8. listopadu 2012 ·

Výsledek kongresu ODS a nyní i způsob projednávání tří důležitých zákonů pravicového voliče zcela uzemnily.

Poslanecká sněmovna ve středu schválila daňový balíček, kterým se od příštího roku mají zvyšovat sazby DPH na 15 a 21 procent. Poslanci také přehlasovali veto prezidenta Václava Klause k prováděcímu zákonu nutnému pro start důchodové reformy. A po půlnoci prošly rovněž církevní restituce, které do Poslanecké sněmovny vrátil Senát. O situaci ve vládní koalici, která hlasování předcházela, jsme psali v článku Konec rebelie: Tluchoř, Fuksa, Šnajdr zabalí poslanecký mandát. Událost, a nejen tu, komentuje spolupracovník ČESKÉ POZICE Patrik Nacher.

KOMENTÁŘ Patrika Nachera / Nevím, jestli nežiju v jiné zemi než naši politici, ale mám pocit, že mi jako voliči vůbec nerozuměli a nerozumějí. Jako pravicově smýšlející člověk jsem, byť ve vzteku a se sebezapřením, přivítal výsledky nedávných voleb z toho úhlu pohledu, že rádoby pravicové strany dostaly řádnou lekci a začnou se chovat normálně. Výsledek kongresu ODS a nyní i způsob projednávání tří důležitých zákonů mě však zcela uzemnily.

Drtivou porážku si tyto strany přečetly tak, že i nadále chtějí v rámci takzvaného konsolidačního balíčku tvrdošíjně zvýšit nejen DPH, kde se už letos jasně ukazuje, že zvýšená sazba neznamená také zvýšený výběr daní. Hodlají zvýšit i jiné nepřímé daně, jako třeba daň z převodu nemovitostí (ze tří na čtyři procenta), kde se zdaňuje už pětkrát zdaněné a kde už dávno tato daň neměla, z liberálně konzervativního pohledu pravicové strany, existovat. No jo, ale ony se chtějí zvedat i daně přímé, zavedením další sedmiprocentní daně pro vysokopříjmové kategorie, a to už je opravdu fičák.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

Poznámka redakce: V reakci na tento článek napsal blízký spolupracovník premiéra autorovi Patriku Nacherovi SMS, ve které ho označil za "ubožáka", "zamindrákovaného blbce", bez "pozitivních genů", či za "užitečného idiota bolševiků". S autorem plně solidarizujeme.

11 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
8. listopadu 2012 v 17:51  

S autorem plně solidarizujeme.

Tak ještě jméno toho spolupracovníka.

Anonymní řekl(a)...
8. listopadu 2012 v 18:09  

Proč je tento článek na ČŠ? Souvislost témat nepozoruju.

obyčejná učitelka řekl(a)...
8. listopadu 2012 v 20:30  

No, však brzy spozorujete, pokud jste učitel. U nás dnes bylo oznámeno snížení mzdových prostředků na příští rok o 200000 Kč.

Anonymní řekl(a)...
8. listopadu 2012 v 20:56  

Těm kantorům, kteří píší zpozorovat s písmenem s na začátku, bych snížil plat na 0 Kč.

obyčejná učitelka řekl(a)...
8. listopadu 2012 v 21:14  

Ojojoj, odevzdám své odměny za tento ošklivý, opakuji ošklivý překlep. Stydím se.

Anonymní řekl(a)...
8. listopadu 2012 v 21:16  

Souvislost témat nepozoruju.
8. listopadu 2012 18:09

Nějak někam zapadlo, po odvolání Dobeše, že každý rok ušetří MŠMT po dobu 3 let na příkaz MF hromadu miliard. Současná vláda zadlužuje nejen naše vnoučata, ale i pravnoučata. Evidentně se již jedná o vládu, která se opírá o zloděje a korupčníky.

Anonymní řekl(a)...
8. listopadu 2012 v 21:22  

8. listopadu 2012 21:14

Na to kašlete, to se unaveným učitelům stává. Jen si tak vzpomínám na svého spolužáka z gymnázia, který poté studoval jadernou fyziku. Ten si nemohl při zkoušení vzpomenout na součet 1 + 1. Dnes již má titul profesora a je uznávanou veličinou v oboru. O tom překlepu to asi není. Ignorant

obyčejná učitelka řekl(a)...
8. listopadu 2012 v 21:51  

Díky za útěchu, pane (ne)Ignorante :)

Pytlik Blaha řekl(a)...
8. listopadu 2012 v 22:50  

však brzy spozorujete

To tedy promiňte, ale to "s" je přece správně! Spíš bych se pozastavil nad tím, že nepozorností paní obyčejné učitelky, kterou je proslavena široko daleko, došlo k výpadku písmene "n".
Správně má být "brzy sponzorujete".
Možná bych se přimluvil za vhodnější formulaci, tedy "brzy budete také sponzorovat, pokud jste učitel".
Snížením mzdových prostředků a dalšími škrty v kapitole školství se jen sponzoruje (mimo jiné) šlendrián ve státní správě a samosprávě a přesměrovávání státních peněz k hajzlíkům všech typů, totiž.

Anonymní řekl(a)...
10. listopadu 2012 v 21:09  

O Nečase se nebojím, ten vede ODS směrem jako Vlado Mečiar na Slovensku. Bojím se však o ty idealisty, kteří ještě důvěřují ODS-TOP09.

Anonymní řekl(a)...
10. listopadu 2012 v 23:41  

Prof. Dvořáková - mezinárodní konference Korupce:
..............Korupční efekt může mít i další podoby, například že zajistí kariérní růst nebo lepší postavení ve státní správě. Korupcí je i to, co politik udělá v rozporu se zákony, jen aby zvýšil svoji popularitu a získal tak svůj osobní prospěch. Například bývalý ministr školství Josef Dobeš podpořil akreditaci plzeňské právnické fakulty v rozporu se všemi odbornými doporučeními a pravidly. Proč to udělal? Možná jen proto, že právě probíhal týden protestů vysokých škol a ministr potřeboval ukázat aspoň nějaké studenty, kteří mu tleskají............
.........sociální karty, automobilový registr, IZIP, maturity, všechny ty projekty, na kterých je nejdůležitější kdo a za kolik to udělá, kam budou nasměrovány výnosy, kdo si opatří jaký monopol. Na uvedených projektech je naopak nepodstatné, co z toho vznikne a zda to poskytne kvalitnější službu občanům..............Tím skrytým jádrem je snaha dostat individuální zájmy do zákonů a reforem. Tento vedlejší efekt reforem je pak podstatným zdrojem peněz, odkloněných třeba k financování politických stran. Za pozornost stojí údaje, které nabídne google, kdo je ve firmách, které se chtějí věnovat správě církevního majetku. Před pěti lety se zase objevovalo hodně absolventů plzeňských práv kolem ekologické superzakázky - podmínky pro ni psal bývalý děkan této fakulty Milan Kindl............
Zdroj:http://www.vasevec.cz/vip-blogy/zbynek-fiala-ochrnuti-roztrousenou-korupci

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.