Novela školského zákona a novela vyhlášky č. 177/2009 Sb.

pondělí 12. listopadu 2012 ·

Ve Sbírce zákonů byla pod č. 370/2012 Sb. vyhlášena novela školského zákona upravující nová pravidla maturitních zkoušek. Pod č. 371/2012 Sb. vyšla také novela vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou.

Oba předpisy nabývají účinnosti 9. listopadu 2012. Výjimkou jsou pouze části novely školského zákona týkající se podílu obcí na financování základních škol, které vzhledem k souvislosti se změnami v rozpočtovém určení daní nabývají účinnosti až od 1. ledna 2013.

Text příslušné částky Sbírky zákonů: sb0139-2012.pdf

Pro snazší orientaci ve změněných předpisech připravilo MŠMT konsolidované texty



UPOZORNĚNÍ: Novela vyhlášky č. 177/2009 Sb. posouvá termín pro podávání přihlášek k maturitní zkoušce žáky na 1. prosince.

Podrobnější informace k jednotlivým změnám ve školském zákoně a vyhlášce č. 177/2009 Sb. zde budou průběžně doplňovány.

3 komentářů:

poste.restante řekl(a)...
12. listopadu 2012 v 11:06  

No tak to je prostě skvělé!
Je příjemné vědět, že už vstoupila v platnost vyhláška, která stanoví, jak se bude maturovat za půl roku. A to, že byl posunut termín odevzdání přihlášek, takže není nutné vše zvládnout za zbývající 4 dny je také potěšující.
Hned je vidět, jak pod novým vedením MŠMT pěkně šlape.

Hnidopich by sice možná frfňal něco o tom, že stačilo nechat alespoň 2 roky po sobě stejná pravidla a nemusely se střední školy uvádět opakovaně do chaosu.

Ale při vědomí, že země je na pokraji rozpočtového provizoria a nikdo není schopen říci, jaká bude v lednu sazba DPH, jsou naše školní stesky vlastně prkotina. Nebo ne?

poste.restante řekl(a)...
12. listopadu 2012 v 11:07  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Pytlik Blaha řekl(a)...
12. listopadu 2012 v 21:23  

Štěpně jste to, pane poste.restante, nadnesl.
Co na to taková česká inspekce školní, hlídací pes dodržování právních norem v oblasti vzdělávání dětí a mládeže.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.