ČZU hledá talenty, budou přijati bez přijímacích zkoušek a získají stipendium

středa 14. listopadu 2012 ·

Prokazatelně talentované uchazeče přijme Česká zemědělská univerzita v Praze bez přijímací zkoušky a navíc obdrží stipendium až 5 000 Kč měsíčně po celý první ročník. Tyto výhody ČZU poskytne uchazečům, kteří se umístili na předních místech v předmětových soutěžích. Jde např. o matematickou olympiádu, fyzikální olympiádu, biologickou olympiádu, středoškolskou odbornou činnost a další odborné soutěže garantované MŠMT. Cílem tohoto motivačního opatření je získat pro studium na ČZU uchazeče, kteří svůj talent a odborný zájem prokázali na střední škole a budou pravděpodobně úspěšnými vysokoškolskými studenty.


Tímto opatřením chce ČZU podpořit talentované studenty středních škol a povzbudit je k další odborné a vědecké práci. „Oborové soutěže vyžadují po žácích a studentech zájem o obor, určité znalosti, důvtip a také zdravou soutěživost a touhu poznávat nové věci, tací jsou na nejlepší cestě stát se úspěšnými vědci. Takoví mají na naší univerzitě dveře otevřené a mimořádné stipendium si určitě zaslouží,“ říká rektor univerzity prof. Ing. Jiří Balík, CSc. Zároveň jde o jednu z cest, jak již dnes podporovat budoucí vědecko-výzkumný potenciál univerzity.

V předchozím akademickém roce využilo této možnosti 5 studentů ČZU, kteří tak nemuseli absolvovat přijímací zkoušky a během prvního roku studia nyní čerpají stipendium.

Relevantní studentské soutěže jsou stanoveny pro jednotlivé fakulty samostatně. Podrobné informace jsou zveřejněny www.czu.cz v aktualitách v rámci sekce Studium. Detailní informace o přijímacím řízení pro akademický rok 2013/2014 budou zveřejněny do konce listopadu 2012 a dále během prosince na novém portálu pro uchazeče studuj.czu.cz.

Stipendijní program je vyhlášen v souladu s Dlouhodobým záměrem vzdělávací, vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti ČZU v Praze na období 2011–2015.

O České zemědělské univerzitě v Praze

Česká zemědělská univerzita, která letos slaví 60 let své samostatnosti, je třetí největší univerzitou v Praze s téměř 25 tisíci studenty. Spojuje více než stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi a progresivními směry vědy a výzkumu v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i související ekonomiky a řízení. Díky rozsáhlým mezinárodním aktivitám, moderně vybaveným laboratořím a dalšímu zázemí včetně školních podniků nabízí moderní vzdělávání, možnost zapojit se do vědeckých projektů, ale i prostředí k osobnímu růstu. Česká zemědělská univerzita zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. Ve výzkumné oblasti spolupracuje s mnoha vědecko-výzkumnými institucemi i soukromým sektorem.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.