Přečtěte si: Naučme žiakov opäť počúvať

středa 17. října 2012 ·

Situácia s ktorou sa stretávame denne. Niečo žiakom vysvetľujeme a oni nedávajú pozor. Venujú sa svojim záujmom, alebo sa rozprávajú so spolužiakom. V okamihu, keď majú začať pracovať sa ozve klasické: “A čo mám robiť?”

Z článku Martiny Chalachánové v ÚspěšnáŠkola.cz vybíráme:

Zaveďte zlaté pravidlo “Všetko hovorím len raz!”

Žiaci budú spočiatku prekvapení, ale postupne si zvyknú na to, že jednoducho musia sledovať inštrukcie učiteľa. Naozaj to funguje bez ohľadu na to, koľko rokov vaši žiaci majú, či aký stupeň školy navštevujú.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. října 2012 v 10:20  

Dobrý nápad. Ale jeho prosazení bude chtít obrovskou výdrž a bez spolupráce dalších učitelů a vedení je to zřejmě marná snaha. Snad hudba budoucnosti, až nám odroste ztracená generace, zdali vůbec. Dovedu si dokonce představit, že veškerou verbální komunikaci ve škole časem úplně zrušíme, neboť mimońové jsou duchem jinde.

obyčejná učitelka řekl(a)...
17. října 2012 v 14:54  

Anonymní 10:20
Dobrý nápad. Bude to chtít obrovskou výdrž, třeba se přidají další učitelé a vedení. Není to ztracená generace. Dovedu si dokonce představit, že veškerou verbální komunikaci ve škole budeme muset znovu učit. - jste chtěl/a napsat, že?

Pytlik Blaha řekl(a)...
18. října 2012 v 10:27  

Tuto metodu používám už léta.
Kadou věc jim řeknu jen jednou. Vždycky v pondělí, pak úterý, ve středu, ve čtvrtek a nakonec v pátek.
Nezbude, zdá se, nic jiného, než žákům rozesílat esemesky nebo psát na fejsbůk.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.