České bezlepkové pečení: Sladké i slané dobroty

středa 17. října 2012 ·

Bezlepkový život plný dobrého pečiva a cukroví!

I život bez lepku může být plný lákavých sladkých dortíků, vdolečků, sušenek, ale také pizzy, slaného lístkového pečiva a dalších dobrot!

Recepty v této knize vycházejí ze zvyklostí a tradic běžné české rodiny pro potřeby celého roku, včetně klasických svátků, jako jsou Vánoce a Velikonoce, jsou však připraveny z bezlepkových surovin, a některé počítají také s dalšími alergiemi. Autorka je maminkou pěti dětí, pro něž už více než dvacet let připravuje bezlepkovou stravu. Velmi cenné jsou její zkušenosti a postřehy, které usnadní práci těm, kdo s bezlepkovým pečením začínají.

V knize mimo jiné naleznete:
  • Kynutá těsta (chleba, housky, dalamánky, rohlíky, vánočka, mazanec, americké koblížky, Honzovy buchty, dukátové buchtičky, bavorské vdolečky, moravské koláčky, svatební koláče, ale také pizza, langoše…)
  • Lístková těsta (štrúdly, bramborová těsta, povidlové trojhránky, kremrole, ale také lístkový hotdog, plněné škeble, zelná kapsa, sýrové tyčinky, slané tyčinky…)
  • Buchty, bábovky, dorty a řezy (anglický perník, muffiny, bábovky – pudinková, šlehačková, banánová, tvarohová, strakatá, stracciatella, pohankové vafle, vánoční štola, velikonoční beránek, ovocná bublanina, rolády, buchty, moučníky, smaženky, úžasné řezy, tvarožník, dorty, tiramisu, lívanečky, piškotové korpusy…)
  • Sušenky a cukroví (linecké pudinkové těsto, máslové čajové pečivo, perníčky, trubičky, zázvorky, vanilkové rohlíčky, roládky, tlapky, sušenky, mrkvové cukroví, vosí hnízda, kokosky, odpalované věnečky, ovocné košíčky, nepečená roláda, pohankové bochánky, marcipán, marcipán z marshmallow…)
  • Polevy a krémy (tvarohový, odlehčený tvarohový, bezmléčný, žloutkový, pařížský, karamelovo-máslový…)
Ukázky stran:











Vydal CPress, doporučená cena 249 Kč

Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.





0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.