Makroekonomie bez předchozích znalostí: Průvodce pro samouky

Monday, September 10, 2012 ·

Opravdu rozumíte tomu, jaký mají hospodářské cykly, fiskální politika a další široce zaměřené ekonomické pojmy vliv na vaše příjmy, investice a zůstatek na bankovním účtu? Kniha Makroekonomie bez předchozích znalostí se o to postará díky stručnému a snadno pochopitelnému úvodu do základních makroekonomických myšlenek a teorií, které běžně ovlivňují váš pracovní život a finanční situaci.

Tato prakticky zaměřená příručka používá přehledné grafy, výstižné definice a příklady, abyste lépe pronikli k jádru tématu. Součástí jsou i kvízy na konci každé kapitoly a dva závěrečné testy. Ujasníte si, jak klasická makroekonomická pravidla fungují a jaký je jejich mnohdy nepozorovaný vliv na běžný život.


V publikaci naleznete vše, čemu potřebujete porozumět:
  • Základy – ekonomický koloběh, agregátní nabídka a agregátní poptávka, peníze a centrální banka, peněžní trh, světová ekonomika;
  • Cíle – podmínky dosažení hospodářského růstu, HDP na úrovni plné zaměstnanosti, nástroje pro udržení cenové stability;
  • Modely – klasický model, keynesovský model a monetaristický model;
  • Politika – využití fiskální politiky k dosažení makroekonomických cílů, pravidla nezbytná pro účinnou monetární politiku.
Jednoduchá pro začátečníky, ale dostatečně podrobná i pro studenty ekonomie – Makroekonomie bez předchozích znalostí je vaše nejsrozumitelnější cesta k pochopení makroekonomie.
 
Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.