Základní údaje o školách v regionálním školství za období 1989/90 až 2011/12

čtvrtek 30. srpna 2012 ·

MŠMT zveřejnilo údaje o mateřských školách, základních školách, středních školách a konzervatořích za období 1989/90-2011/12. Jedná se o počty škol, tříd, žáků, nově přijatých a absolventů.


Časové řady ve formátu .xls

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. srpna 2012 v 1:03  

Z tabulky je nastesti patrne, ze ubyva pouze "hloupych" zaku...
Zakladni skoly pomerne jasny ubytek za posledni cca desetileti, napr. rok 2000 vs. posledni rok, gymnazia ubytek minimalni...

Anonymní řekl(a)...
30. srpna 2012 v 7:34  

Je to tak, že "ubývá hloupých žáků"? Nebo je to jen o tom, že gymnázia přijímají více žáků než dříve, čili třeba i těch horších?

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. srpna 2012 v 8:20  

Hloupé ročníky už byly. Soudě podle toho, kam naši vlast a chloubu, rozumějme školství, přivedly.
Řekl bych, že dětí je na gymnáziích pořád stejně a v souladu s prvním příspěvkem, kterému rozumím, doufám, tak jak byl myšlen, se odvážím tvrdit, že ani průměrný prospěch se v čase nijak dramaticky nemění. Klasifikační harmonizace není nic nového a funguje spolehlivě i mimo sféru cermatího vlivu.
K posouzení skutečné kvality bylo by třeba etalonu.

Anonymní řekl(a)...
30. srpna 2012 v 13:33  

Jen několik postřehů. Všimli jste si, že stát dokázal zlikvidovat za 20 let na 1 000 MŠ a teď, když je potřeba jejich počet zvýšit, neví si rady a moc jich nepřibylo?
Další zajímavým úkazem je rádoby úbytek SŠ. Jde však o úbytek pouze na papíře, neboť ono se jednalo pouze o sloučení pod jedno ředitelství, takže ani tak nejedná o úbytek SŠ, ale o úbytek ředitelů.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.