Vítězové vzdělávací soutěže CEMACH jsou v Izraeli

pátek 10. srpna 2012 ·

Vítězové vzdělávací soutěže CEMACH jsou v tuto chvíli na týdenním poznávacím zájezdu v Izraeli. Po jejích krásách doprovází studenty zkušený český pedagog z Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích, průvodkyně Dalia Weber a další ministerstvem najatí průvodci.


První ročník vzdělávací soutěže CEMACH vrcholí. Posledním bodem v jejím harmonogramu je poznávací zájezd do Izraele pro sedm soutěžících studentů z celé České republiky. Zájezd je organizován ve spolupráci s Velvyslanectvím Státu Izrael v Praze. Účastníci zájezdu postupně navštíví nejznámější místa Izraele. Mgr. Petr Klier, profesor dějepisu z Česko - anglického gymnázia v Českých Budějovicích, který je i zároveň v roli pedagogického dohledu se s námi podělil o atmosféru panující na zájezdu: “Všem se nám v Izraeli moc líbí, poznávací zájezd se ubírá směrem od Jeruzaléma na sever. Zatím jsme projeli Jeruzalém, pevnost Masadu u Mrtvého moře, údolím Jordánu, přes Golany, do vojenské základny na libanonských hranicích, Kibuc u Galilejského jezera a dnes přes drúzkou vesnici do Haify. Průvodkyně je původem Češka, Dalia Weber a kromě ní nás provádí i mladí, ministerstvem najatí průvodci.“ Jeho Excelence, velvyslanec Státu Izrael v ČR Yaacov Levy k zájezdu řekl: „Cesta vítězů soutěže Cemach do Izraele je vyvrcholením každého ročníku soutěže. Obklopeni krásami země mohou účastníci zblízka a bezprostředně poznat její každodenní pestrý a různorodý život. Doufáme, že i vítězové ročníku 2013 budou mít příležitost prožít podobný zážitek na vlastní kůži.

Soutěžící prvního ročníku se mohou těšit i na druhý ročník soutěže, který přinese několik novinek: v rámci vzdělávacích besed o moderním Izraeli bude organizována i doprovodná putovní výstava s výtvarnými díly z prvního ročníku soutěže. Pro svůj úspěch v České republice je plánováno soutěž CEMACH rozšířit i na Slovensko a v neposlední řadě se také plánuje větší zaměření na vyučující a vytvoření komunitu profesorů, kteří jsou pro nás v komunikaci se soutěžícímu klíčoví.

Soutěž CEMACH je vyhlašována pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a s podporou Ministerstva kultury. Soutěž vyhlašuje Česko-izraelská smíšená obchodní komora ve spolupráci s Velvyslanectvím Státu Izrael v ČR a Památníkem Lidice.

Aktuální informace naleznete na www.cemach.cz.

1 komentářů:

obyčejná učitelka řekl(a)...
10. srpna 2012 v 14:40  

Moc jim to přeju, ale není tam nakonec víc průvodců než studentů?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.