Tematická zpráva ČŠI: Postup transformace bývalých zvláštních škol ve školním roce 2011/2012

pátek 10. srpna 2012 ·

Tematická zpráva podává informaci o dalším postupu transformace bývalých zvláštních škol, které se v souladu s § 185 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů staly od 1. ledna 2005 základními školami, základními školami praktickými a základními školami speciálními.


Zpráva ke stažení ve formátu PDF (484 kB)

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. srpna 2012 v 15:26  

Zajímalo by mne, jak může být brán za releventní zjištěný pokles míry romských žáků o 8,6 %, když inspekce ve školním roce probíhala na 171 úplně jiných bývalých zvláštních školách než v předcházejícím školním roce. Vždyť je to blbost! Vždyť srovnávají navzájem ve dvou školních rocích různé vzorky škol, proboha!

Ukázka, jak snadno se dají zneužít statistická data!

Anonymní řekl(a)...
10. srpna 2012 v 15:31  

Jo pardon, ono prý pro srovnání proběhlo dotazování na 146 školách, na kterých proběhla inspekce v předcházejícím školním roce. A není to spíš tak,že ředitelé v pudu sebezáchovy v dotazníku vyplnili nižší čísla, neboť věděli "po čem se jede" a chtěli mít od inspekce pokoj?

Anonymní řekl(a)...
10. srpna 2012 v 19:17  

To oba anonymní:
píšete dezinformace. Po prvních inspekcích na zš praktických, kdy byla zjišťována oprávněnost vřazování žáků na tyto školy /nejenom romských/, proběhly následné inspekce, které zjišťovaly nápravná opatření. Žádná statistická data nebyla zneužita a ředitelé si nic nevyplňovali, jak chtěli!

Anonymní řekl(a)...
12. srpna 2012 v 13:06  

Jo. Blbosti píšete vy. Následné inspekce proběhly jen na pár školách, kde byly nesrovnalosti v zařazení žáků do ŠVP. Rozhodně neproběhly na 171 školách. Dva anonymní před vámi mají pravdu. Porovnání počtu romských žáků skutečně proběhlo na základě dotazníků pro ředitele. A o silném pudu sebezáchovy se u našich ředitelů rozhodně nedá pochybovat. Ten náš se kupříkladu řídí dvěma zásadami:
1. Pravidla jsou od toho, aby se obcházela.
2. Každému nahoře řekni to, co chce slyšet. Rozhodně neříkej to, co si doopravdy myslíš.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.