Přečtěte si: Skončí na školství náměstci-nestraníci? Židle se kývou

sobota 18. srpna 2012 ·

Reorganizace ministerstva školství se zřejmě nevyhne ani nejvyššímu vedení úřadu, skončit by měl jeden z náměstků. Píše to ve svém pátečním vydání deník Insider.


Z článku Jakuba Nováka a Martiny Machové v Aktuality.cz vybíráme:

Podle informací z politických kuloárů i ze samotného ministerstva školství však vyplývá, že své působení brzy ukončí minimálně náměstek Němec, který doposud řídil skupinu regionálního školství. "Odvolán jsem nebyl, informace v pondělí," řekl pouze Němec.

O tom, zda se jedná o trest za fiasko s maturitami, neúspěch reformy regionálního školství, nebo jen o posilování politického vlivu lze však v tuto chvíli pouze spekulovat.

25 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. srpna 2012 v 22:28  

ODS rozkradla a znicila fondy, ted jeste zlikviduje Sekci 2 - regionalni skolstvi. Super

Anonymní řekl(a)...
18. srpna 2012 v 22:51  

A ještě způsobila globální oteplování!

Anonymní řekl(a)...
18. srpna 2012 v 23:12  

Tím myslíte skupinu 2 s náměstkem Němcem, který se stal náměstkem, protože to byl Dobešův nejlepší kamarád ze střední? S vrchními řediteli Stárkem za ODS a Špirhanzlem za ČSSD a vynikajícími řediteli Hrabánkem, Ježkovou, Tichou...?:))

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2012 v 12:13  

Jeste by bylo dobre dodat Kubatem, ktery byl nepsanym vladcem odboru administrace ESF. Bez neho si nekdy Hrabanek ani...:)

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2012 v 17:18  

Duo Stárek a Špirhanzl zůstává. (Bývalý náměstek a jeho chráněnec - jen teď se role trochu obrátily.)

Pro příspěvek z 22:51 - MŠMT je mordé ministerstvo a to od voleb. (Kocourek, Zaorálek /před ním Hodinář/, Bartoňová). Jen Dobeš jim nešel do počtu, tak ho vyměnili za Fialu...

Pokračuje dlouhá léta zaběhlá MŠMT praxe - ti největší hajzlové zůstanou u koryta vždy. (Kubát, Hrabánek a Ježková byli jen kulturní vložka, aby nebyla nuda. Naopak třeba šéf NÚV Hořejší byla trefa do černého, toho si tam nechají na semeno, kovaný StBák jim chyběl do počtu.)

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2012 v 19:46  

Kdy si pujdou zaslouzili z ODS sednout za rozkradeni fondu?

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2012 v 20:01  

Náměstek Němec podrazil všechny lidi, kteří ho podporovali a spojil se s grázly (Nantlem, Zaorálkem a Stárkem). V Brně by měl chodit raději kanálama.
Fiala by se měl honem rychle probudit nebo mu za chvíli rozkradou ministerstvo a půjde pryč se stejnou ostudou jako právě Němec.


Němec se zaprodal, aby ho nechali odejít se ctí.

Odejde s hanbou.

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2012 v 22:02  

Je to smesne, prekopou ministerstvo, aby se mohli zbavit nekolika lidi, ale napr. Starka si tam nechaji. Pritom tady ten odesak zkazil, na co sahl a stoji za vetsinou ESF narodnich projektu, ktere odstrelily Dobese. Da se predokladat, že stoji i za tou posledni kauzou s Treximou, kdy budem informacni system platit ze svych dani, protoze system bez licence Evropska komise nikdy nezaplati. Neni divu, že je na MSMT blba nalada. Jak maji mit tam skutecne "pracujici" lide nejakou motivaci, kdyz toto vidi? Zadna zodpovednost, zadne tresty za financni ztraty, proste staci knizka modrych ptaku.

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2012 v 22:06  

Hosik Nantl si asi fakt myslel, že bude ministrem. Ted bude nejspis frustrovany a chce si to pro priste pojistit politicky. Jen teda nevim, zda se mu sazka na ODS vyplati.

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2012 v 23:18  

Nemec uz vypadl, misto nej udajne ma prijit PhDr. Jindrich Fryc (drive sekcni sef pro zahranici a Evropu zvlast). Vite o nem nekdo neco zajimaveho?

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2012 v 23:59  

Vzhledem k tomu, kdo teď rozhoduje o ministerstvu (Nantl, Zaorálek, Stárek). Nejdřív dělal pod Zaorálkem, potom pod Nantlem, tak co si asi o něm lze myslet.

Jsou pouze dvě možnosti. Buď je to loutka nebo stejná xxx jako Ti tři.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 0:09  

Nantl, Zaorálek, Stárek

Každý na ministerstvu ví, že to tam ve skutečnosti řídí 1. náměstek Nantl. Zaorálka a Stárka bych s ním ale nedávala do jednoho pytle. Navíc Zaorálek se Stárkem si jdou po krku, když můžou.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 0:33  

To asi jo, ale pokud ho Fiala nebude korigovat, tak na to dojede. Je celkem pochopitelne, že Zaoralek nemuze mit rad Starka. Nadelal jim tam desne problemy s ESF projektama. Takze jim kvuli nemu realne hrozi, že prijdou o stamiliony az miliardy. Pak to pada na Zaoralkovu hlavu i kdyz za narodni projekty fakt nemuze. Krome toho ho udajne pomlouva i v te jejich odesacke organizaci.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 0:33  

Tak to jste bohužel nedostatečně informovaná.

1. Zaorálek se Stárkem si nejdou po krku - rádi se nemají, ale spolupracují spolu a nic na tom nemění fakt, že se vzájemně se pomlouvají.

2. Nantl s oběma velmi úzce spolupracuje, zejména se Zaorálkem. Mimochodem, Nantl se ze Zaorálkem znají od Bárty, kterému lezli do zadní části těla, když měl moc.

3. A protože to tu všichni tři čtou, tak jim sem napíšu vzkaz, ať je nějaká legrace - Metrostav, Trexima, Tercier.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 0:45  

Diky. Rada se neco priucim. O Trexime vim. Ale co ty ostatni?

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 0:45  

Ale houby, v těch projektech jeli spolu. OP VK je jeden velký problém, který padá na hlavu Zaorálka a Národní projekty jsou jen zlomek toho problému. IPo jely plně v režii Zaorálka, IPn pak ve spolupráci se Stárkem. Některá IPn pak byla přímo Zaorálkova.

Se Stárkem se Zaorálek nemusí z úplně jiných důvodů, ale stejně je to jen hra navenek. Nemilují se, ale spolupracují - vrána vráně oči nevyklove.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 6:54  

Zdaleka nejvetsi hajzl Zaoralek tam stale jeste zustava???

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 7:10  

20. srpna 2012 0:33

Za "narodni projekty" Zaoralek rozhodne muze, je hlavnim vinikem!

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 19:25  

Narodni projekty nyni vede. Petr Spirhanzl, clen CSSD, takze nyni uz nebude nikdo kritizovat:)

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 19:50  

Nantl to už asi chystá na rok 2014, až se objeví jako nestranický ministr za ČSSD :)

Pytlik Blaha řekl(a)...
21. srpna 2012 v 20:46  

Chózé nepřijel, Pepinda omdlévá...
Z pohledu na to panoptikum vůkol padá na člověka lehká beznaděj.
Ještěže aspoň ten přímo volený prezident bude osobnost.

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 20:58  

Ale jděte.

Pytlik Blaha řekl(a)...
21. srpna 2012 v 21:08  

Jdu.
A věřím, že národ konečně docení třeskutou osobitost třeba paní Bobošíkové.

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2012 v 19:27  

Nechápu, proč tady hloupí diskutéři pořád tak hloupě paušalizují. Formulace typu ODS rozkradla, ODS udělala... To je přece ubohé. Možná to provedli konkrétní lidi, kteří jsou jejími členy. A to je rozdíl. Snad se všichni shodneme na tom, že v ODS je řada slušných, pracovitých a velmi schopných odborníků, stejně jako je tam řada zlodějů, prospěchářů a dacanů. A totéž v ČSSD i v jiných stranách. Bylo by fajn, kdyby se diskutéři na české škole naučili elementární korektnosti.

Karel Charvát řekl(a)...
25. srpna 2012 v 19:41  

Takže to otočme: kdo z členů ODS a ČSSD na MŠMT není gauner? Marně hledám!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.