Přečtěte si: Reorganizace MŠMT? Změny připomínají spíše čistku

středa 15. srpna 2012 ·

Slouží organizační změny na ministerstvu školství opravdu pouze k redukci byrokracie, nebo jsou kreativně provedenou personální čistkou?


Z článku Jakuba Nováka v Aktuálně.cz vybíráme:

Když potom do kategorie "vedoucích pozic" zařadíme i vedoucí oddělení, samostatných oddělení a úseků, dostaneme se k zajímavému závěru - Fialovo nařízení sice 46 vedoucích míst zruší, ale 47 nových vytvoří.

Komplikovaný příkaz, který různé části ministerstva ruší, přejmenovává či zřizuje - a to navíc nikoliv současně, nýbrž v době asi dvou měsíců - vzbuzuje mnohé otázky.

Důvody k pochybnostem živí i celková neochota zástupců ministerstva se ke konkrétním personálním změnám vyjadřovat. Také grafické znázornění organizačních změn po prvním srpnu zmizelo ze stránek ministerstva školství ještě během odpoledne poté, co byly formou tiskové zprávy avizovány.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. srpna 2012 v 8:59  

Je evidentni, ze se tam ODS snazi zavickovat a doufejme, ze ty lemry nasledujici vlada vyhodi do jedne.

Fiala by hlavne mel zacit neco delat misto techto medialnich nesmyslu.

Anonymní řekl(a)...
16. srpna 2012 v 14:10  

Augiášův chlév je třeba vyčistit, ne reorganizovat! Jenom ten Hérakles není.

Anonymní řekl(a)...
16. srpna 2012 v 15:03  

Cože, mediálních nesmyslů? Naopak mediálně se drží hezky zkrátka takže o něm není skoro slyšet.

Anonymní řekl(a)...
17. srpna 2012 v 0:22  

Tady snad pomůže jen čas. Rozvrat způsobený Dobešem se bude napravovat několik desetiletí. Počkejme si na nový státní rozpočet a kapitolu školství. Kalouskovi dochází dech a dozajista v "úsporách" přitvrdí. Teprve potom se pan ministr Fiala ukáže. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
17. srpna 2012 v 9:41  

No hlavne, aby Fiala uz zacal pracovat a prestal se vymlouvat na sve predchudce. Dobes vyhodil ve skutecnosti mene uredniku, nez treba Liska s jihoceskou matkoun a mnozi dalsi.

Anonymní řekl(a)...
17. srpna 2012 v 13:17  

Je třeba v letošním roce v rozpočtu školství ušetřit 1,9 miliardy Kč. Tak se na to kolegové připravte. Mám obavy, aby méně odolní kolegové neomdlévali potom nad svým příjmem.

obyčejná učitelka řekl(a)...
17. srpna 2012 v 19:57  
Tento komentář byl odstraněn autorem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.