Přečtěte si: Konečně příkladný ministr

čtvrtek 2. srpna 2012 ·

Není zvykem slýchat o některém z ministrů Nečasovy vlády, že se chová profesionálně, rozvážně a sociálně citlivě. Přesto přinejmenším jeden takový existuje a může sloužit jako důkaz toho, že i současný premiér je s to učinit šikovný personální tah.


Z článku Lukáše Jelínka v Rozhlas.cz vybíráme:

Po Josefu Dobešovi by nejspíš zazářil jakýkoli další ministr školství. Petr Fiala se ale ukázal jako osobnost originální, svébytná a hlavně ochotná napravovat chyby, kterých se v resortu za poslední desetiletí nakupilo neuvěřitelné množství. Snad jen zvrácení tristní bilance čerpání prostředků z evropských fondů je zatím nad jeho síly.


4 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
2. srpna 2012 v 20:39  

Anekdota, neboli krátké vtipné vyprávění s překvapivou pointou:

Přišel porodník Franz Karl Naegele domů pozdě v noci a povídá manžence:
"Já jsem servaný jako pes. Děsně těžký porod. Ale stálo to za to!
Víš, kdo se dneska narodil? Jen si to představ ... Bedřich Smetana!!!


Troufám si připodotknout, že na slova o například příkladnosti je ještě čas.
Aspoň do konce příštího klasifikačního období. Bude se ještě schvalovat rozpočet... že?

Simona CARCY řekl(a)...
2. srpna 2012 v 21:40  

Pripustme, ze pan novinar Jelinek problematice rozumi a pojdme jeste dale, ze ma treba pravdu. Pokud prijmeme za pravdive tvrzeni tohoto autora, pak pan druhy nejlepsi ministr skolstvi rozumi nejlepe vysokym skolam. Sice tam zatim nic nepredvedl, ale budiz. Pak je ale z logiky zrejme, ze vsemu ostatnimu rozumi mene nebo dokonce vyrazne mene. A to neni dobra vizitka. Mozna by adoracni kantaty clovek lepe snesl u Dobese, ale tahle je vskutku nestastna. A uz to bylo tak hezky zkompetentnele....

Anonymní řekl(a)...
2. srpna 2012 v 21:59  

Velmi nestastny clanek. Doufejme, ze se jeste navic neprovali, ze by si ho ministerstvo/vedeni ministerstva objednalo. Co teprve budou psat, az ministr opravdu neco zacne delat :-)

Anonymní řekl(a)...
3. srpna 2012 v 0:44  

Já bych taky ještě nejásal. K jásotu bude čas za 1-2 roky. Je to předčasné. Podsouvá se myšlenka, že tento článek je účelový.
Priority MŠMT
1) Vyčerpání oněch nechvalně proslulých 53 miliard EU OPVK.
2) Nesnižování rozpočtů regionálního a vysokého školství.
Aspoň. Ignorant

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.