Přečtěte si: Hospodářská komora sobě. Za 600 milionů z EU

pátek 24. srpna 2012 ·

Představte si, že hrobníkovi, který léta kope hroby lidově řečeno "bez papíru", zkrachuje zaměstnavatel. On - třeba jako vyučený pekař - však chce i potom pokračovat v práci, kterou doposud dělal. Nyní má díky Národnímu ústavu odborného vzdělávání (dnes NÚV) šanci získat certifikát, který by mu měl otevřít dveře u dalších případných zaměstnavatelů v tuzemsku a v budoucnosti i v zahraničí.


Z článku Jakuba Nováka v Aktuálně.cz vybíráme:

Ukazuje se tu případná další třecí plocha, kterou je dříve ministerstvem avizovaná podpora učebních oborů - ty tímto ztrácejí na významu, jelikož se část vzdělávacího procesu školám vytrhává z rukou.

Tuto obavu vyjádřili například poslanci Ivana Levá a Ivan Ohlídal během jednání školského výboru, který měl na programu projednávání zákona, měnícího zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání z roku 2006.

Tehdejší náměstek ministra školství Ladislav Němec to vysvětlil tak, že se jedná o kvalifikace pro konkrétní činnost, a tedy nenahrazující výuční list.

Jednání se tehdy účastnil i tehdejší ředitel odboru vyššího odborného školství a dalšího vzdělávání na ministerstvu školství Jakub Stárek (ODS), který je jedním ze zástupců ministerstva v projektu.

A to i přesto, že se dlouhodobě mluví o Stárkově angažmá ve prospěch zájmů Hospodářské komory, především v souvislosti s jeho přátelstvím s prezidentem Komory Petrem Kuželem (ODS).

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2012 v 15:56  

Stárkovy podvody vyplouvají na povrch... :-)

Jen houšť a větší kapky!

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2012 v 17:15  

Starkovy a Zaoralkovy podvody vyplouvaji na povrch :-)

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2012 v 9:13  

Nechápu, co Stárek na ministerstvu ještě dělá. Podle všeho snad dokonce ještě posílil svůj vliv.

Proč si ho Tam Fiala nechává? Každý rozumný ministr by se měl v prvé řadě zbavit lidí jako je Stárek. NSK zdaleka není jediný podvod, za kterým stojí.

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2012 v 17:13  

Otazkou je, co tam jeste dela Zaoralek. Ten mel vysvistet prvni den nastupu noveho ministra.

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2012 v 21:43  

Začíná být jasno.

Fiala je bílý kůň ODS, bude (na rozdíl od primitiva Dobeše) kultivovaně hovořit a rozvážně konat - ale pouze v mezích jasně nalajnovaných kmotry a jejich přisluhovači.

Takže prachy potečou dál jak tekly, akorát na to bude trochu méně vidět přes Fialou oprašovanou potěmkinskou vesnici.

Anonymní řekl(a)...
26. srpna 2012 v 10:14  

Pro Zaorálkobijce (-bijkyni):

Nabízím příměří. Letět by měli Zaorálek i Stárek zároveň :-)

A s sebou by měli vzít např. i náměstkyni Bartoňovou(ODS). To je jejich spojenec (Stárkův dlouholetý) a ačkoli se to možná nezdá, tak je to také velmi zákeřná mrcha, která se podílí na kdejakém podvodu.

Anonymní řekl(a)...
27. srpna 2012 v 2:36  

Pochybuji, ze tu je nejaky jeden "zaoralkobijec". Zaoralek je zlodej, vsichni to vidi, jen Fiala ho z nejasneho duvodu drzi a ceka az ho podrazi.

Anonymní řekl(a)...
27. srpna 2012 v 8:18  

Tak na něj nějakou tu zlodějinu dodejte nebo buďte alespoň konkrétní, ať se na něj dá něco použít...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.