Martin Rychlík: Ministr Fiala mění hned dva náměstky. Na školství skončili Wilhelm a Němec.

pondělí 20. srpna 2012 ·

Novými náměstky ministra školství pro vysoké školy a pro regionální školství budou manažer Tomáš Hruda a Jindřich Fryč.



Trvalo to něco přes čtvrt roku. Pod novým ministrem školství Petrem Fialou, jenž si obzvláště zakládá na obrazu (stabilního) úřadu, dochází k první výměně ve vrcholném vedení. Podle tří důvěryhodných zdrojů ČESKÉ POZICE skončil v pátek náměstek pro všeobecné a regionální školství Ladislav Němec. Na náměstkovský post čerstvě rezignoval podle zdrojů ČESKÉ POZICE také profesor Ivan Wilhelm, emeritní rektor Univerzity Karlovy, jenž byl Fialovým náměstkem pro vysoké školství a výzkum.

A jméno osoby, jež legendárního Wilhelma vystřídá, je rovněž exkluzivní. Bude jím Tomáš Hruda, někdejší ředitel agentury CzechInvest a také ředitel vznikajícího výzkumného centra CEITEC v Brně. Je tomu tak? „Personální záležitosti jsou zodpovědností pana ministra, ale je pravdou, že podobnou nabídku bych právě od ministra Fialy přijal,“ odvětil v SMS zprávě ČESKÉ POZICI manažer Tomáš Hruda, jenž vystudoval ekonomii i mezinárodní vztahy.

Tiskový odbor, který jsme oslovili, zatím tyto změny nekomentoval. „Odvolán jsem nebyl, informace v pondělí,“ řekl náměstek Němec serveru Aktuálně.cz, jenž v pátek informoval o tom, že se pod náměstkem „kýve židle“. A je jisté, že už se nekýve; Němec odchází sám. Němcovým nástupcem se dle potvrzených informací ČESKÉ POZICE stává Jindřich Fryč, který byl na MŠMT donedávna vrchním ředitelem sekce mezinárodních vztahů a evropských záležitostí. Fryč na telefonát ani SMS zprávu v neděli večer nereagoval.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 6:50  

Kdy poleti Zaoralek, vzdyt neumi dokonce ani blafnout anglicky?!

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 7:54  

Až se na něj provalí jeho zlodějny ve VaVpI. :-)

A to bude velký.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 9:51  

Zajisté jste si všimli, že na důležité soukmenovce z ODS (např. Zaorálek, Podubecká) má Nečasem instalovaný "nestraník" Fiala při svém "čištění Augiášova chléva" zakázáno sáhnout. Nebo se tomu vyhýbá z vlastní vůle, což je ještě horší. Takže po tom čištění většina hnoje zůstane, možná odteče trochu hnojůvky, ale to bude tak všechno. Zanechte vší naděje... atakdále.

Až (spíš jestli) se provalí zlodějny (nejen ve VaVpI, ale i kdekoli jinde, např. ve VpK ), tak tím pádem pošupajdí i s těmi zloději, rozdíl bude leda jestli za katr, nebo jen na chodník (resp. zpátky na bezpečnou akademickou půdu).

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 13:47  

Prosím mohli byste psát trochu srozumitelněji. Ne všichni jsme odborníky na osazenstvo MŠMT.

Čím se provinil pan Zaorálek, tedy kromě toho že je členem ODS?

Co znamenají zkratky VaVpl a VpK?

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 15:53  

Na to se těžko odpovídá na takto malém prostoru.
Zkratky znamenají Věda a výzkum pro inovace a Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
To, jak se v těchto projektech nehorázně "odklání" (překlad: krade) ve prospěch některých partají i konkrétních firem a lidí, bylo na tomto webu probíráno už x-krát, chce to si projít diskuse k dotyčným tématům.
Pan Zaorálek může být klidně členem čehokoli, to by byla jeho osobní věc, kdyby ale s ohledem na svoji funkci na MŠMT vládnul alespoň jedním cizím jazykem, nejlépe angličtinou, a vůbec gramotností odpovídající špičkovému státnímu úředníkovi. A věci, které má na starosti a na zodpovědnosti, by alespoň na první odborný, natož laický pohled neměly zcela zjevně splňovat parametry "tunelu".

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 16:56  

Na tomto webu jsou v diskusich publikovany pouze sproste nadavky a obvineni, že nekdo neco ukradl. Nikdy se ovsem neobjevilo neco konkretniho, co by mohlo nekam nasmerovat protikorupcni policii ci Evropskou komisi.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 18:24  

To je dáno tím, že když například někdo podá konkrétní trestní oznámení, pro konkrétní trestný čin, na konkrétního člověka, tak hádejte, kdo zůstane ve funkci a koho vyhodí z ministerstva?

Nečtete ty články dostatečně pozorně...

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 18:24  

Evropska komise neni blba, Zaoralkovy projekty velice tvrde zakazala a padl kvuli nim Dobes. Fiala ho tam zcela nepochopitelne jeste drzi. Nejspis ceka, az taky padne.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.