Marcel Chládek: Nepřijatelné - místo koncepce přichází ministr Fiala s personálním zemětřesením, slibovaná stabilizace úřadu se nekoná!

pondělí 20. srpna 2012 ·

ČSSD je znepokojena z personálního zemětřesení, které na ministerstvu školství spustil ministr Petr Fiala. Poté, co ministr udělil stopku čtyřem vrchním ředitelům a deseti ředitelům odboru, začíná čistka i ve vyšších patrech – odejít mají dva vrcholní představitelé MŠMT, náměstci Wilhelm a Němec.


Personální zemětřesení Petra Fialy je o to podivnější, že samotný ministr před několika týdny ve školském výboru Senátu P ČR sliboval personální stabilizaci úřadu a odmítal jakékoli vyhazovy. Na moji přímou otázku dokonce ministr Fiala odpověděl, že se k žádným zásadním personálním změnám nechystá. Konkrétně jsem se ptal na to, že se mi zdá, že od jeho nástupu do funkce ministra není vůbec slyšet o náměstkovi prof. Wilhelmovi. Fiala tehdy tvrdil, že jak Wilhelm, tak Němec na ministerstvu zůstanou, že není příznivcem častých personálních změn.

Co stojí za názorovým veletočem pana ministra? Proč dochází k rozsáhlým vyhazovům, které jsou daleko horší, než za „nejlepšího“ ministra školství Dobeše?

Žádného vysvětlení jsme se nedočkali. Ministr Fiala dosud veřejnosti ani nepředstavil jakoukoli ucelenou koncepci či své základní priority, kterými chce oblast školství vést. Namísto toho jsme nyní svědky hromadného vyhazování vysoce postavených úředníků MŠMT.

Stav, kdy ministerstvo školství čelí podruhé za funkční období Nečasovy vlády personálním čistkám, považuji pro oblast školství a vzdělávání za vysoce kontraproduktivní a vyjadřuji s ním zásadní nesouhlas.

Poznámka redakce: Oba náměstci dle MŠMT sami resignovali. Exnáměstek Němec byl dosazen do funkce Josefem Dobešem jako jeho kamarád z mládí. Na MŠMT ale stále zůstávají pracovníci odpovědní za katastrofický stav v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost i za destrukci řady funkcí ministerstva. 

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 13:22  

Zemětřesení, které se snaží způsobit Chládek, je o to podivnější, že ČSSD Dobeše i Fialu kritizovala (toho především "protože nic nedělá") a nyní se může zbláznit, když konat začal.

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 13:38  

Mnohem podstatnější je informace, že ministr Fiala je lhář.

Komentář redakce sice toto tvrzení pana senátora trochu mírní, ale stejně to nevěstí nic dobrého o směřování ministerstva.

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 15:31  

Jesteze tam pripsali alespon ten dodatek, ze EU fondy je potreba personalne resit!

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 19:15  

Pan Chladek a cela CSSD si muze tleskat, vsechna IPnka, ktere vzdy Chladek kritizoval vede nyni Spirhanzl, ktery je clen CSSD, Hrabanek je odstaven a dle dostupnych informaci konci vedouci oddeleni Kubat. Takze jsou vypraseni ti, ktery se marne snazili s projektama neco delat...

Pytlik Blaha řekl(a)...
21. srpna 2012 v 22:33  

Počúvajte, Kefalín, čo rozumiete takým slovom "vyprasiti niekoho"?

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 22:44  

snažili něco dělat = rozkrást na zakázkách?:)))

Anonymní řekl(a)...
22. srpna 2012 v 0:02  

Asi tím bylo myšleno něco jako vyprášit kožich, nikoli něco zprasit. :-)

Jinak doteď rozkrádaly IPn na zakázkách OPŘO a armáda vyvolených ministerských a přímo řizených kamarádíčků většinou prostřednictvím DPP a DPČ (brali peníze za odfláknutou nebo pro jistotu vůbec neodvedenou práci).

Výsledek je, že nemá nikdo nic a zbyde jen hromada průserů, které zaplatí český daňový poplatník místo evropského.

Anonymní řekl(a)...
22. srpna 2012 v 8:06  

Presne tak, az vylezou napovrch vsechny zakazky pro kamose M. Kopicove P. Mateju (rozumej analyzy typu Peta+google.com), to bude teprve zabava.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.