Do vedení ministerstva nastupují noví náměstci

pondělí 20. srpna 2012 ·

Na MŠMT proběhly některé organizační změny, o kterých jsme už dříve informovali. Jejich cílem bylo zjednodušit a zefektivnit strukturu ministerstva, zkvalitnit rozhodovací procesy a integrovat útvary zabývající se podobnou činností. K dalším změnám nyní dochází na pozicích náměstků.


Ministr školství, mládeže a tělovýchovy přijal rezignaci náměstka pro všeobecné, odborné a další vzdělávání, která nabyla účinnosti 18. srpna. Ing. Ladislav Němec podal rezignaci z osobních důvodů a v budoucnu se chce věnovat své původní profesi. Ministr přijal k 31. srpnu 2012 také rezignaci náměstka pro výzkum a vysoké školství prof. Ing. Ivana Wilhelma, CSc. Jejich zkušenosti a znalosti budou využívány v rámci odborných konzultací.

Ministr prof. Petr Fiala poděkoval oběma odstupujícím náměstkům za jejich práci, kompetentní a profesionální přístup k řešení otázek vzdělávání a výzkumu a ocenil jejich pomoc a podporu, kterou mu po celou dobu poskytovali.

S účinností od 20. srpna 2012 byl do funkce náměstka pro všeobecné, odborné a další vzdělávání jmenován dosavadní vrchní ředitel PhDr. Jindřich Fryč, který je dlouholetým pracovníkem ministerstva s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti mezinárodní spolupráce ve vzdělávání, v evropských záležitostech a v práci s mládeží.

Náměstkem pro výzkum a vysoké školství bude s účinností od 1. září 2012 jmenován Mgr. et Mgr. Tomáš Hruda, který se dlouhodobě zabývá organizací výzkumu a inovací a působil v řadě funkcí na vysokých školách. V letech 2005 – 2007 byl generálním ředitelem agentury Czechinvest, od roku 2009 úspěšně vedl přípravu a realizaci Středoevropského technologického institutu (CEITEC), výzkumné infrastruktury brněnských vysokých škol financované ze strukturálních fondů Evropské unie.

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 19:13  

Sodoma! Gomora!

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 20:24  

V celé ČR nenašel ministr školství manažera, který by se vyznal v regionálním školství lépe, než pan dr. Fryč???

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2012 v 23:38  

Museli jednat rychle, vrátný to nevzal, uklízečka jde v září do důchodu, údržbář onemocněl a Fryč šel zrovna okolo. :-)

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 8:40  

Kecy, ředitel Fryč pracuje na MŠMT léta a rozhodně to není žádný "kolemjdoucí", ale člověk s přehledem a zkušenostmi.

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 9:07  

S přehledem a zkušenostmi určitě: ale bezcharakterní gauner. Vzpomeňte si na to, jak vyhodil Zdeňka Svobodu.

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 11:27  

Že někdo pracuje na MŠMT léta, není žádná kvalifikace. Běžně jsem tam narážel na úředníky, kteří neznali školský zákon a související vyhlášky a neovládali věci, které umí (no, spíš měl by umět) každý absolvent prvního ročníku pedagogické fakulty.
Když někdo pracuje na MŠMT léta tak, že se "zabývá zahraničními vztahy", jsou pochybnosti o jeho kompetentnosti ve vztahu k regionálnímu školství zcela na místě.

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 13:05  

Fryc nema s regionalnim skolstvim nic spolecneho a nic o nem nevi, Zaoralek nema nic spolecneho s evropskymi fondy a vrchol vseho, neschopna Bartonova nema nic spolecneho s ekonomikou. Namestci jsou zjevne vykvet naroda.

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 13:22  

A Nantl zase nikdy nic neřídil. Snad jenom Kocourek (náměstek přes sport) je výjimka - chlastá první ligu.

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 19:21  

Asi byla snaha, aby zadny z namestku neznal svoji agendu a musel se to ucit, bohuzel i tato dementni metodika se uplatnila i v odborech na skupine 2. Probehla tam revolucni zmena, vsichni reditle jsou mimo a nikdy se problematice nevenovali, Starek - finance, Spirhanzl - projekty, Zatloukal- vzdelavani, jen Jezkova zustala na svem miste. Tam se metoda, po nas potopa nejak neuplatnika :)

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2012 v 22:16  

Fiala je prostě korunovaný vůl. Nic jiného se na to nedá říct. Nechat udělat takto rozsáhlou reorganizaci blbečka, který nic neumí a nikdy nic nedokázal (Nantl) ve spolupráci se dvěma grázly (Zaorálek, Stárek). No comment.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.