29. 5.: Protestní shromáždění platformy STOP VLÁDĚ proti současné školské a kulturní politice u ministerstva školství a ministerstva kultury

úterý 29. května 2012 ·

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství, Herecká asociace, Odborový svaz pracovníků kultury a ochrany přírody, Odborový svaz pracovníků knihoven, Unie orchestrálních hudebníků, Unie profesionálních zpěváků ČR a iniciativa Za svobodné vysoké školy pořádají v rámci platformy STOP VLÁDĚ dne 29. května 2012 od 9 do 16 hodin protestní „tristening“ před Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Ministerstvem kultury ČR (Karmelitská 4, Praha 1).


V 9:00 zahájí iniciativy a odbory před petičním stanem sérii kulturních a debatních aktivit. Protestující předají dopis ministryni kultury Aleně Hanákové a ministrovi školství Petru Fialovi. Celodenní program nabídne vystoupení zástupců mateřských, základních, středních i vysokých škol, která budou informovat o záležitostech a názorech představitelů zmíněných rezortů, ale především otevírat tolik potřebnou veřejnou debatu o souvisejících problematikách.

Zástupci asociací výkonných umělců (herci, zpěváci, hudebníci) a kultury (knihovny, ochrana kulturního dědictví) budou diskutovat o problémech kulturní politiky vlády. Společně však zároveň pobaví, pobídnou přítomné zájemce, aby se zapojili do rozličných aktivit jednotného protestu. Hudební produkci vystřídá divadlo, literární pásmo, slam poetry či happening.

V 11:00 bude před petičním stanem probíhat veřejná debata k regionálnímu školství s předsedou ČMOS PŠ Františkem Dobšíkem. Např. v 15:00 se petiční stan promění v hyde park a bude možné diskutovat o vysokém školství s pracovníkem z Centra pro výzkum terciálního vzdělání Karlem Šimou. Program zakončí happening s názvem Kouzelná hůlka pro ministra Fialu, který novému ministrovi napoví, jak správně reformovat terciární vzdělávání.

Program bude průběžně doplňován na webu platformy STOP VLÁDĚ (www.stopvlade.cz).

9 komentářů:

Protiva řekl(a)...
29. května 2012 v 11:16  

Navrhuji šaškárnu "Stop vládě" přejmenovat na "Stop krizi", aby její absurdita lépe vynikla.

Osobně dávám přednost ústavnosti, než nátlaku Ulice.

Anonymní řekl(a)...
29. května 2012 v 15:54  

"Osobně dávám přednost ústavnosti, než nátlaku Ulice."

Vy ještě věříte v demokracii českého typu? Vás ještě nevyléčily kauzy Čunek, Mostecká uhelná, Promopro,..?

Anonymní řekl(a)...
29. května 2012 v 16:36  

A co případy "Myslím to upřímně", "Sexy mozek" a "Krabice s vínem"? Abychom z toho náhodou nevynechali KČSSD a ostatní levičácké a odborářské dacany.

Pytlik Blaha řekl(a)...
29. května 2012 v 18:12  

Abychom z toho náhodou nevynechali...

Činovníci všelijací, a ne jen politici napříč spektrem, se dělí v zásadě na dvě skupiny:
na ty, co kradou nebo peníze prošustrovávají a
na ty, na které se to ještě neprovalilo.

Anonymní řekl(a)...
29. května 2012 v 21:00  

29. května 2012 16:36

Ale jděte. Ubohý zloděj Rath a 12 miliard z Mostecké uhelné. Není v tom kolego řediteli trochu rozdíl? Já odpovím. Zloděj jako zloděj.Je naprosto jedno zda barvy modré, oranžové, žluté,..

Anonymní řekl(a)...
29. května 2012 v 21:06  

Měli jsme na škole nějakého Petra S. a ten tvrdil, že ODS dělá politiku pro lidi dole. Byl centrem posměchu.

Protiva řekl(a)...
29. května 2012 v 21:12  

29. května 2012 21:06

Politika pro lidi dole...jak byste ji definoval?
(Snad ne jako rozdávání peněz na dluh?)

Anonymní řekl(a)...
29. května 2012 v 21:23  

29. května 2012 21:12

Pro ty, kteří poctivě pracují a dřou jako koně. Tito lidé potřebují za svou práci slušnou odměnu, slušné chování, slušnou zdravotní péči, slušný důchod,... tak nějak.

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. května 2012 v 8:53  

Ubohý zloděj Rath a 12 miliard z Mostecké uhelné.

Vše se vyvíjí. Velci ksindlové zpravidla bývávali zpočátku ksindli malými.
Pokud se pořádně nezašlápne vajgl, shoří u Hodonína kus lesa.
Podívajte se kolem sebe. Pár schodů se zábradlím za stovky tisíc, pěšina za miliony, debilní projekty s propagačními notýsky a pohoštěním ....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.