2. světová válka na východní frontě

úterý 29. května 2012 ·

Historie, fakta, dokumenty

Autor S. P. Mackenzie ve své knize popisuje nejdůležitější události druhé světové války probíhající v Evropě jak na frontě, tak v týlu, a vysvětluje, proč se štěstěna nejprve usmívala na Osu a poté zase na Spojence. Kromě toho, že kniha ukazuje příčiny a důsledky konfliktu, také:
  • podává přehled o bojích na pevnině,
  • obsahuje části věnované společnosti a hospodářství,
  • odbojovému hnutí a kolaboraci, technologiím a rozvědce,
  • spojenectvím a strategii a válce ve vzduchu i na moři,
  • hodnotí důsledky války a ukazuje historiografické debaty, které se jí týkají.
Se sbírkou rozmanitých dokumentů, s chronologií, slovníčkem a životopisy ve stylu „Kdo je kdo?“ shrnujícími kariéru a význam hlavních postav je tato kniha zcela nezbytná pro porozumění všem faktorům druhé světové války, které je potřeba brát v úvahu při jejím hodnocení – vojenským, ekonomickým a sociálním.
 
Ukázky stran:

 
Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.