Postupy při řešení nesrovnalostí v projektech OP VK oblasti podpory 1.4 a 1.5

úterý 3. dubna 2012 ·

Dokument MŠMT popisuje další kroky, které budou následovat po kontrole projektu, při které vzniklo podezření na nesrovnalost, případně porušení rozpočtové kázně.



5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. dubna 2012 v 12:56  

MŠMT si otevírá zadní vrátka - asi potřebují vrátit peníze, nebo si dělají alibi pro svoje blbce, kteří kontrolují přiložené výstupy k MZ. Obecně snad platí, že pokud něco schválím, mám za to nějakou odpovědnost, pokud později změním rozhodnutí, na které se vážou finanční prostředky, musím také za toto nést odpovědnost. Tak co je to zase za bláboly, že za jednou schválené a později vyřazené materiály budou školy peníze vracet! Myslím, že by se měl vyčistit celý ministerský Augiášův chlév. A hlavně popohnat k odpovědnosti za učiněná rozhodnutí.

Anonymní řekl(a)...
3. dubna 2012 v 13:34  

Kdo přesně rozhoduje, zda je výukový materiál způsobilý? Úředník? a rozumí angličtině, matematice, IT i přírodopisu?
Proč posíláme vypálené materiály na CD? Snad ke kontrole, ne? Jak tedy mohou DODATEČNĚ zjistit nezpůsobilost materiálů?

Anonymní řekl(a)...
3. dubna 2012 v 15:00  

Naprostý souhlas s příspěvkem ze 12:56. Pokud by se školy soudily, nemají úředníci na MŠMT šanci. Podmínky ve výzvě, která je jako jediná v tomto případě právně závazná, byly ohledně vytvářených materiálů dost benevolentní a vše je tam popsáno tak zmateně, že si z toho skutečně každý může vybrat, co chce. Dodatečné úpravy mohou mít pouze formu doporučení.

To, co nyní MŠMT zveřejňuje je naprosto po právní stránce neprůchozí a jedná se jen a jen o strašení učitelů.

I odpovědi na dotazy, které MŠMT zveřejňuje jsou naprosto irelevantní. Odpovědět učiteli, který se rozhodně vytvořit sadu do angličtiny z křížovek na slovíčka k různým tematickým okruhům, že to tak nejde, je pitomost. Podle informací ve výzvě tomu naprosto nic nebrání a nějaké kecy navíc si úředníci, kteří vymýšlejí podmínky navíc dodatečně, mohou skutečně strčit za klobouk.

Anonymní řekl(a)...
3. dubna 2012 v 21:13  

Tak toto skutečně stojí za to. Úředníci MŠMT si hrají na exekutory ? Všechno již bylo schváleno a najednou takové novinky ? MŠMT chce ze ZŠ vytlouci poslední peníze. V příručce o tom není naprosto nic. Dívám se, zda to není napsáno 1.4.12 ?

Anonymní řekl(a)...
4. dubna 2012 v 16:24  

Ideální jak vymlátit peníze zpět. Jaký odborník bude posuzovat způsobilost - nezpůsobilost. Bude to podle formy nebo obsahu. Bude to podle počtu gramatických chyb. Jsem si přečetl znovu příručku.Nic podobného jsem tam ale nenalezl, proto jsem se radil s právníkem. Retroaktivita nemá v právním systému ČR místo. Soud by škola s největší pravděpodobností vyhrála. Zkontrolovaný výstup, který byl prohlášen jako způsobilý se časem stává nezpůsobilým ? Ocitli jsme se v Mongolsku ?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.