Martin Rychlík: Josef Dobeš povýšil kamaráda, který nahradí ředitelku Machálkovou

úterý 11. října 2011 ·

Ministr školství zkusí již pátého šéfa kabinetu. Za svého nejbližšího spolupracovníka si zvolil bývalého starostu Vysokého Mýta.

Pátý pokus. Úterkem skončila na ministerstvu školství vrchní ředitelka kabinetu Jana Machálková, jíž proslavil enormní prosincový plat s odměnou 145 330 korun. A nahradí ji, jak ČESKÁ POZICE již v pátek uvedla, Martin Krejza (ODS), současný vrchní ředitel skupiny všeobecného, odborného a dalšího vzdělávání a bývalý starosta Vysokého mýta. Ministr Dobeš tedy skutečně vystřídal za rok působení již pět šéfů kabinetu: Michala Šedivého, Šimona Mastného, Jaroslava Říhu, Janu Machálkovou a nyní Krejzu.

Přestože ČESKÁ POZICE minulý týden opakovaně žádala tiskový odbor o reakci na výměnu jednoho z nejdůležitějších postů na MŠMT, nedočkala se jí. „Žádné oficiální informace o změnách ve vedení MŠMT nemáme,“ sdělila nová ředitelka komunikace Renáta Bartková Sodomová, jež nahradila rychle „zmizelou“ Lucii Kubovičovou.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
11. října 2011 v 10:13  

Pan ing. Krejza je nesporně zajímavá figura s pohledem optimistického vizionáře.
Blahopřejeme. Vy jste ten správný člověk na správném místě!

Klub spiritistů a blouznivců našich hor (Krkonoše, HohenElbe)

Anonymní řekl(a)...
11. října 2011 v 10:41  

Nic co by se nedalo čekat.

Skutečným překvapením, ba šokem by bylo, kdyby se tam octl někdo, kdo se ve školství vyzná, neřku-li je v oboru respektován.

Anonymní řekl(a)...
11. října 2011 v 13:25  

"kdyby se tam octl někdo, kdo se ve školství vyzná, neřku-li je v oboru respektován."

Pane kolego, to je teda hodně vizionářská myšlénka.

Tak třeba, kdo vás napadá?
Musí:
a) se ve školství vznat (to tedy není žádná sranda; školství je strašně široký rezort)
b) musí být respektován (to už vůbec je mimo rámec mého myšlení a kladu si otázku, kdo vlastně dnes je ve školství respektovanou autoritou? Je-li ovšem respektovanou autoritou, proč by sakra, dělal šéfa kabinetu ministra a ne přímo ministra?

Heimat HohenElbe

Anonymní řekl(a)...
11. října 2011 v 14:48  

Zatím jsem o tomto "kamarádovi" pana Josefa neslyšel, ale hrůzu vzbuzuje to, že je to jeho kamarád ( asi stejně orientovaný, jinak by nebyl tím "kamarádem" ). Zřejmě si tedy počkáme na výsledky jeho činnosti. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
11. října 2011 v 15:00  

Pro Heimat HohenElbe:

Máte pravdu. Nechal jsem se unést trochou pracovní zkušenosti s osazenstvy ministerstev školství v pár zemích Německa a v Rakousku.

U nás lze maximálně požadovat základní čtenářskou gramotnost v mateřském jazyce a schopnost jíst na recepci vstoje bez potřísnění.

Anonymní řekl(a)...
11. října 2011 v 16:41  

Jó, pane kolego, moc jezdíte do zahraničí a to pak vede k těžkým depresím z domácího mikroklimatu v našem školství.

V případě pana exstarosty bych neměl obavy z jeho nízké čtenářské gramotnosti či neschopnosti zvládat recepce (těch tedy moc nezažije). Pan vrchní šéf kabinetu nemá především to, co pronásleduje většinu z nás, a to je to, čemu u nás říkáme hezky česky Minderwertigkeitsgefühl - pocit méněcennosti.

Gruss Gott aus der HohenElbe

Anonymní řekl(a)...
11. října 2011 v 16:49  

"Zatím jsem o tomto "kamarádovi" pana Josefa neslyšel."

To tedy buďte rád, ale dost možná, že za čas o něm uslyšíte, že vám z toho půjde hlava kolem.
Nehledě k tomu, že kamarád, taky rád. Vzít si na ministerstvo kamaráda není konec konců nic špatného. Komu bych měl věřit, než svému kamarádovi, který má tak pronikavý pohled.
On pan ministr je prostě psycholog každám coulem.

Luděk Blaha řekl(a)...
11. října 2011 v 23:36  

S konečnou platností mi docvaklo, že mám nejspíš špatné kamarády. Žádný není ministrem.
Já bych se správně kamarádil, až bych brečel.

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 4:30  

Emanuel Swedenborg je zajímavá postava, ne?
http://www.swedenborg.cz/kontakty.html

Evžen Mayer řekl(a)...
12. října 2011 v 5:56  

To zasluhuje vysvětlení: "Jako poslední nám dosud známé periodikum s takto úzce vyhraněnou tematikou z konce XIX. století byla Hvězda záhrobní pražského redaktora, vydavatele a překladatele Jaroslava Janečka (28. 1. 1870 - 24. 12. 1953).
Podtitul zněl: časopis pro spiritism a vědy okkultní a vycházel v letech 1894 - 97. Janeček (užíval pseudonym Emil Wiesner) byl známý český spiritista, propagátor učení švédského mystika Emanuela Swedenborga (29. 1. 1688 – 29. 3. 1772) /pro výklad a překlad Swedenborgova díla založil a redigoval edici Náboženství a život, revui Nový Jeruzalém [1911 – prokazatelně ještě v r. 1930], zřídil Swedenborskou charitní jednotu, přičemž se stal duchovním správcem swedenborské sekty u nás/ a zároveň neúnavný šiřitel „pravd“ o posmrtné říši. Tomu také odpovídala tematická skladba článků Hvězdy záhrobní, avšak byl by omyl se domnívat, že ryze hermetické nauky byly tímto redaktorem opomenuty. Na toto periodikum pak Janeček navázal počátkem XX. století titulem Nové slunce – časopis pro psychická studia a harmonický vývoj člověka, který měl i svou přílohu s názvem Paracelsus. Z knih, které Janeček sepsal, připomeňme dílo: Před branou vyšších světů – psychické síly člověka."

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 5:58  

Více k věci Vesmírní lidé:

"Se kterými zahraničními zdroji jste ve shodě, co říkáte např. na Billy Maiera, Barbaru Marciniakovou či Barbaru Hand Clow ?

Vím, že mi řada informací pomohla k současné práci, jinak to ani nejde. Vím, že nyní ve světě existuje mnoho zdrojů, i na internetu, ale nemám čas je analyzovat. Vážím si hlavně velice Pána Ježíše Krista, Emanuela Swedenborga (Nebe a peklo), George Adamského (Uvnitř vesmírných lodí), Eduarda Alberta Meiera, Barbary Marciniakové (i když se jí podařila pravdivě jen kniha Poslové úsvitu), Giorgio Dibitonta (Andělé v hvězdných lodích), Neale Donald Wasch (Hovory s Bohem). Upozorňuji, že ještírci nasazují k těmto lidem organizace (proč by to nedělali ?), které mají za úkol pravé informace zničit a zprznit. Sami lidé v těch organizacích o tom nevědí, neboť jsou ovládáni jako loutky. Jejich duchovní kvalita se ani nepřibližuje výše jmenovaným, a podle toho to tak vypadá. Vyjmenuji ty organizace dle výše uvedených jmen: Křesťanská církev (jen 30 % obsahu bible je pravdivá, ovšem zakódovaný smysl), Swedenborská církev (z 10 000 stran 26 knih, v češtině není téměř nic), GAF, FIGU. Vytvářejí si nárok na ty informace a pak je przní a likvidují, brání strašením jiným lidem, aby je nešířili !"

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 6:01  

http://www.detinebe.cz/svetelna_knihovna/htm/cz/cz_kniha_hledani_smyslu_s_emanuelem_swedenborgem.htm

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 6:02  

http://vesmirni-lide.cz/svetelna_knihovna/htm/cz/cz_kniha_o_zivote_a_lasce.htm

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 6:11  

Proč Arcana : časopis inspirovaný učením Emanuela Swedenborga?

"V diele "Arcana Coelestia" a iných popísal i mnohé bytosti, žijúce v neviditeľnom rozmere na blízkych planétach, v iných vesmírnych dimenziách. Tvrdil, že dokonca aj Mesiac je obývaný - v inom čase a priestore - rasou, ktorá "hovorí akoby cez žalúdok". Zem a všetko živé na nej existuje naraz v dvoch dimenziách - materiálnej a duchovnej, ale človek stratil schopnosť vnímať realitu cez svoju vnútornú, duchovnú dimenziu a prestal vládnuť nad nižšími, primitívnymi pudmi svojou vôľou. Vedomie sa po smrti nestratí, prežíva i naďalej a jeho kvalita rozhoduje o tom, do akej dimenzie sa potom dostane."

Anonymní řekl(a)...
12. října 2011 v 12:42  

Předcházející diskutující nejsou, proboha, ani spiritisti či okulisti, ale přímo vesmírologové.

Tak takhle ne, soudruzi!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.