Přečtěte si: Škola nesmie vyzerať ako nápravné zariadenie

Monday, May 16, 2011 ·

Profesor Ivan Kalaš je vedúcim Katedry základov a vyučovania informatiky na FMFI Univerzity Komenského v Bratislave. Jeho aktivity často opúšťajú uzavretú akademickú pôdu. Jeho meno by ste našli za projektom Infovek, Kaleidoscope, Playground, ĎVUI. Nájdete ho aj na učebných materiáloch pre informatiku ZŠ aj SŠ, za vývojom edukačného softvéru Comenius Logo, Cirkus Šaša Tomáša, Vizuálne zlomky, RNA a Imagine Logo. Aktivity Ivana Kalaša siahajú aj do zahraničia: reprezentuje Slovensko vo výbore IFIP pre vzdelávanie, je poradcom spoločnosti Microsoft pre program Partneri vo vzdelávaní, je členom správnej rady Inštitútu UNESCO pre informačné technológie vo vzdelávaní. Ako sa toto všetko dá stihnúť, vie len on sám.

Z rozhovoru Vladimíra Burjana s Ivanem Kalašem na DobraSkola.cz:

A ako to súvisí s tými budovami?


Na to odomykanie má vplyv aj prostredie, v ktorom žijeme a v ktorom sa učíme. Nielen to, čo, s kým, kedy a ako sa učíme, ale aj to, KDE sa učíme. Som presvedčený, že prostredie školy, v ktorej ako žiaci a učitelia trávime podstatnú časť svojho života, má veľký vplyv na to, akí sme, ako sa učíme, ako komunikujeme, ako sa správame, čo všetko chceme v sebe rozvinúť. Už pred niekoľkými rokmi som si uvedomil, že téma školy ako budovy či priestoru je u nás zatiaľ skoro neznáma. Keď cestujeme rakúskym alebo holandským vidiekom, všímame si, že jedným z najkrajších miest v každej dedinke je škola.

1 comments:

poste.restante said...
May 16, 2011 at 2:54 PM  

...jedným z najkrajších miest v každej dedinke je škola.

Sákryš a já myslel, že nasprejované vulgarizmy a grafiti na fasádě školy jsou "svobodným vyjádřením osobního a uměleckého postoje žáků".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.