Lukáš Jelínek: OpenMeetings: Setkávání ve virtuálním prostoru

Monday, April 4, 2011 ·

Pracovní (a samozřejmě i nepracovní) setkání se čím dál častěji odehrávají ve virtuálním prostoru, což šetří čas i peníze. Aby byla taková setkání efektivní, je potřeba mít k dispozici kvalitní prostředky, které zajistí vše potřebné. Jedním z takových prostředků je svobodný software OpenMeetings.


OpenMeetings je software umožňující pořádání virtuálních setkání (mítinků, diskusí, konferencí, prezentací atd.). Jedná se o software webový, veškeré výkonné věci běží na serveru, k používání na straně účastníků postačuje webový prohlížeč.

Škála nabízených funkcí je poměrně široká. Lze přenášet zvuk a video, sdílet pracovní plochu, zaznamenávat probíhající konverzaci, pracovat s tabulí (psát, kreslit, vkládat obrázky atd.), pracovat s dokumenty v řadě formátů, k dispozici jsou nástroje pro moderování, pro pozvánky, napojení na LDAP a mnoho dalšího.

Výhodou může být také možnost integrace do dalších webových prostředí, momentálně je k dispozici konektor pro Moodle a SugarCRM. Existuje také aplikace pro Facebook. Přes API nebo přes SOAP lze OpenMeetings propojovat s různými dalšími systémy a službami.

Kdo si chce předem udělat představu o tom, jak program OpenMeetings vypadá a jak se s ním pracuje, nemusí si ho hned instalovat. Existuje veřejný demoserver, kde si lze běžnou práci dle libosti vyzkoušet.

Celý článek naleznete na LinuxEXPRES.


0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.