Zlatý Ámos letos putuje do ZŠ Rokycanova v Sokolově

Monday, March 28, 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš v pátek 25. března korunoval vítězku ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos 2011. Korunku v 18. ročníku ankety získala Petra Šišková z 2. základní školy Rokycanova v Sokolově. O titul ve finále bojovalo šest pedagogů - jeden muž a pět žen.



Petra Šišková vystudovala český a německý jazyk, na své škole pracuje také jako výchovný poradce. Porotu o svých kvalitách přesvědčila během čtyř finálových disciplín. Zazářila především v té poslední, kde se za pomoci svých žáků představila jako sestra Járy Cimrmana, a pobavila  tak celý kongresový sál Hotelu Olšanka v Praze 3.

„Přeji paní učitelce, aby cítila, že její práce má smysl, že jsou děti alespoň trochu vděčné za to, co pro ně dělá a aby to pocítila i od rodičů - to je asi největší problém dnešní doby. Rodiče se nám vzdalují od škol. Myslím si, že si učitelé zasluhují tu úctu, která tu dříve byla a která se trochu vytratila. Tohle vyhlašování má pro mě velkou cenu," řekl po korunovaci Josef Dobeš.

Kromě hlasů od poroty vedené psychiatrem Janem Cimickým získala Petra Šišková také hlasy od dětské poroty, a stala se tak Dětským Ámosem 2011. Na otázku, zda v pondělí splní svůj slib a bude první hodinu učit s korunkou na hlavě, odpověděla: "Třeba celý den!"

Dalšími oceněnými se stali Zdeněk Bukvář ze základní školy Horáčkova v Praze 4, kterého přítomní novináři zvolili Média Ámosem a Jana Styblíková ze Základní školy Jana Wericha z Prahy 6, která se stala Ámosem sympaťákem.


Fotogalerie

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.