Přečtěte si: České školství nevyužívá dotace z fondů EU

Tuesday, March 29, 2011 ·

Při současném stavu čerpání by Česká republika v rámci obou operačních programů řízených Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v prosinci 2011 vracela cca 6 mld. Kč zpět do rozpočtu EU.

Hana Doupovcová, senátorka za Uherskohradišťsko a Veselí nad Moravou, na webu CSSD.cz mimo jiné uvádí:.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v programovém období 2007-2013 spravuje dva velké operační programy financované ze strukturálních fondů EU s objemem cca 111 mld. Kč. Jedná se o finanční prostředky, které mají díky dodatečným investicím do školského systému, výzkumu a vývoje výrazně posílit rozvoj a konkurenceschopnost ČR. Z pozice místopředsedkyně výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu Parlamentu České republiky  se připojuji ke kolegům z ČSSD a upozorňuji na skutečnost, že Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy téměř nevyužívá tyto nám přidělené finanční prostředky ze strukturálních fondů EU.


Dle tzv. Měsíční monitorovací zprávy, kterou vydává Ministerstvo pro místní rozvoj jako národní koordinátor fondů EU, z 23. března 2011 patří oba dva operační programy v gesci Ministerstva školství s ohledem na vyčerpané finanční prostředky (certifikované výdaje předložené Evropské komisi) k dvěma nejzaostalejším z celkového počtu 17 sledovaných operačních programů.


Stav vyčerpaných finančních prostředků ze strukturálních fondů EU:
»     v % k vlastní finanční alokaci
»     stav: 23. března 2011
»     zdroj: Ministerstvo pro místní rozvoj, www.strukturalni-fondy.cz


0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.