Ministr jmenuje Jakuba Hodináře prvním náměstkem

úterý 29. března 2011 ·

S platností od 1. dubna 2011 se prvním náměstkem ministra školství, mládeže a tělovýchovy stává Jakub Hodinář. Mezi agendy, které nový náměstek bude řídit, patří evropské záležitosti a mezinárodní vztahy. V této oblasti je Jakub Hodinář expertem a svými zkušenostmi z předchozích působení naváže na vynikající výsledky dosavadního krizového managementu sekce Řízení operačních programů EU.

Osobnost Jakuba Hodináře sehraje podle ministra mimo jiné klíčovou roli v procesu zefektivnění komunikace mezi pracovníky zabývajícími se řízením operačních programů EU při MŠMT a ostatními částmi úřadu. Pod vedením vrchního ředitele Jaroslava Kuby se podařilo výrazně zrychlit čerpání evropských prostředků. Nyní je třeba na práci krizového managementu navázat dalším krokem, a to zefektivněním veškerých souvisejících procesů.

Se jmenováním Jakuba Hodináře přechází ministerstvo také na nové organizační členění. Z dosavadní sekce Řízení operačních programů EU se stává skupina, jejíž součástí budou sekce Evropských fondů a sekce Evropských záležitostí.

Jakub Hodinář v minulosti působil v několika funkcích ve veřejné správě. Své zkušenosti získával například na Úřadu vlády ČR, ministerstvu pro místní rozvoj, zemědělství nebo dopravy. V několika minulých pozicích se přímo zabýval evropskými záležitostmi, proto v něm ministr Josef Dobeš vidí silnou osobnost, která disponuje dostatkem odborných kompetencí pro tak zodpovědnou pozici.

Životopis Jakuba Hodináře

3 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
29. března 2011 v 20:31  

Pet ministerstev za pet let je pro zacatek slusny vykon. Doufejme, ze nejde o hledani identifikace s oborem, ale o pomoc statni sprave ve stylu ministra Straskeho.....

Anonymní řekl(a)...
12. července 2012 v 13:22  

Slušný výkon, být tolikrát vyhozen pro neschopnost ze všech ministerstev. To bylo ale ucho, ten Hodinář! Ještěže ani na MŠMT dlouho nepobyl :-)

Anonymní řekl(a)...
6. srpna 2012 v 18:14  

Tezko si predstavit mene schopnou dvojku nez Zaoralek-Hodinar. Dobre, ze Hodinare vyhodili tak brzo.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.