Ministr: Budu mít v Cermatu svého člověka

Tuesday, March 29, 2011 ·

Od 1. dubna bude na zdárný průběh letošních maturit v organizaci Cermat přímo dohlížet zástupce MŠMT. Na tiskové konferenci to dnes oznámil ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš."Tento člověk mi bude denně reportovat, jak státní maturity probíhají, co se právě děje," oznámil ministr s tím, že půjde o zaměstnance ze skupiny   regionálního školství MŠMT.

Od 21. do 31. března se ve všech krajích České republiky koná školení ředitelů či zástupců středních škol. Provádí ho největší odborníci na otázky maturity.

Od 18. března byly na školách spuštěny datové digitalizační terminály (DDT), které budou převádět záznamové archy písemné části maturity z papírové do digitální formy a odesílat je ke zpracování do Cermatu. Od dubna pak bude probíhat kontrola skenerů a dalšího technického zařízení tak, aby se neopakovaly chyby z podzimní generálky maturity.

Ředitel Cermatu Pavel Zelený opět novináře ujistil, že ostré maturitní otázky jsou v naprostém bezpečí a jejich únik na veřejnost nehrozí. Představil nové DVD, které pedagogům i maturantům názorně ukazuje vše, co se týká státní maturity a odpovídá jim na nejrůznější dotazy. K úvahám o nejasnosti kolem smluv maturitních komisařů uvedl: "Tato kauza je velmi umělá. V současné době máme z potřebných 1360 maturitních komisařů potvrzeno už 1280 komisařů. Problém byl ve dvojím výkladu právní roviny a týkal se jednotek škol. Maturitu to rozhodně neohrozí."

"Blížíme se k historickému okamžiku - 1. 4. odstartují státní maturity. Je zjevné, že k tomu dojde, bude to den ´dé´ a hodina ´há´. Oddechnu si, že to je tady, a pak si oddechnu 20. 6., až předáme všechna maturitní vysvědčení studentům," řekl závěrem ministr Dobeš.

3 comments:

Anonymous said...
March 29, 2011 at 6:01 PM  

Jo, jo, pane ministře, vy si oddechnete 20. června. My, co ty nesmysly uvádíme v život, to budeme vydychávat ještě hodně dlouho...

A za hodně dlouho. Vždyť již 25.6. se budou podávat přihlášky k podzimnímu termínu a začne to všechno znova. Možná sice s menším počtem žáků (aspoň doufám!), zato v době dovolených a v době rekonstrukcí školních budov.

Luděk Blaha said...
March 29, 2011 at 8:18 PM  

Tento člověk mi bude denně reportovat

Tento promyšlený tah ministra Dobeše státní maturity bezesporu zachrání.
Kdo ale spasí české školství? Leda ministrovo reportér na každé škole.

Anonymous said...
March 30, 2011 at 11:24 AM  

Ještě že se nerozhodl, že do toho vstoupí osobně. To by byla definitivní konečná, Fukušima hadr.

Nicméně pořád má na MŠMT, v jím zřizovaných institucích a koneckonců i ve školách spoustu dalších příležitostí, jak něco definitivně rozvrátit.

A obávám se, že Bártův člověk, který má zase hlídat a krotit Dobeše, bude mít těžkou práci.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.