Martin Rychlík: Spoty ministerstva školství na ČT: bez smlouvy a bez obsahu

středa 30. března 2011 ·

Ministerstvo školství spustilo čtyřletou reklamní kampaň za 60 milionů korun. Bez platné smlouvy s Českou televizí a s tristním obsahem.

Ministerstvo školství (MŠMT) spustilo propagaci fondů EU, které mají posílit českou vědu. Kampaň bude stát do roku 2015 celkem 60 milionů korun, které jsou placeny z kapitoly propagace a publicity evropských fondů. Nyní běží pilotní spoty, podle informací ČESKÉ POZICE se však na obrazovkách České televize rozběhly dříve, než vůbec měly – bez řádné smlouvy.

Způsob propagace je navíc tristní a bez obsahu. Témat pro zajímavá videa se přitom nabízí spousta: nejvýkonnější laser světa ELI, do Brna přicházejí vědci z Oxfordu i Berkeley, Ostrava chystá nejrychlejší superpočítač v zemi, to vše díky 60 miliardám z Evropské unie, které spravuje MŠMT.

Jenže realita? Je sobotní večer, na kanále ČT4 běží hokejové play-off. Slavia hraje s Třincem a poté, co se slávisté radují, vystřídá sportovní rej reklamní upoutávka. „Operační program Výzkum a vývoj pro inovace jsou prostředky na vědecký rozvoj. Jsou to inovace, nové technologie a špičková pracoviště,“ deklamuje na pozadí prostříhaných ilustrativních záběrů sporťák Vojtěch Bernatský, jak se lze přesvědčit na videu ze serveru YouTube.




Celý článek naleznete na webu ČESKÁ POZICE.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. března 2011 v 6:15  

Hlavne, ze Kubovicova pred casem rejpala do Cermatu kvuli propagaci maturit. At si zamete pred vlastnim prahem a zkusi pouzivat hlavu. To ale asi nebude snadne.....

Anonymní řekl(a)...
30. března 2011 v 11:14  

Jediné, co může Dobeše omluvit, je to, že uvedení té reklamy si vynucuje EU nějakými nesmyslnými pravidly pro poskytnutí peněz z příslušných fondů.

Jinak (konečně) zavřít za porušování povinností při správě cizího majetku a/nebo za zneužití pravomoci veřejného činitele (možná by se našlo ještě něco dalšího).

Pokud by ovšem (jak je v kraji zvykem) nechtěl tvrdit, že o těch 60 mega nevěděl, nepodepsal, atd. Pak jako nesvéprávného obratem suspendovat a zavřít do Bohnic.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.