Marcel Chládek: Státní maturita hrozí naprostým fiaskem

Monday, March 28, 2011 ·

Média opět informovala o problémech se státní maturitou a podle těchto informací není vůbec jisté, že se státní maturita na některých školách bude vůbec konat.

Za vším podle médií stojí podivné machinace ministerské organizace Cermat. Musím říci, že na většinu problémů, které se nyní ukazují jako reálné, jsem opakovaně upozorňoval a právě tyto problémy byly hlavním důvodem toho, proč jsem podal svůj senátní návrh na úplné zrušení tohoto předraženého administrativního molochu. Ministr Dobeš tehdy mou kritiku upozaďoval a zesměšňoval. Nyní však na tyto věci sám svou kritikou upozorňuje. Ptám se jej tedy: Pane ministře, proč jste státní maturity vůbec spouštěl?

Znovu opakuji svou výzvu ministru Dobešovi, aby veřejnosti - ale hlavně samotným maturantům a studentům středních škol - vysvětlil, co hrozí, pokud projekt státní maturity "vybouchne". Dopad na maturanty by mohl být naprosto tragický a může dokonce u mnohých z nich narušit přijímací řízení na vysokou školu, kdy sice budou mít za sebou úspěšné přijímací zkoušky, ale nebudou moci ke studiu nastoupit, protože nebudou mít maturitu. Ministr Dobeš tak svým krokem dostane do problémů tisíce středoškoláků. Za tyto případné problémy nese pan ministr plnou politickou zodpovědnost.

Pokud se prokáže, že svým nesmyslným rozhodnutím ohrozil budoucnost třeba i jediného maturanta, budu trvat na jeho okamžité rezignaci.

PhDr. Marcel Chládek, MBA
senátor Parlamentu ČR, místopředseda Výboru pro vzdělávání, vědu,
kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR

4 comments:

Simona CARCY said...
March 28, 2011 at 6:49 PM  

Blabol ve stylu, "uz jsem o tom pred valkou mluvil s panem okresnim" je jedinym vystupem tohoto nestastneho senatora, ktery svoje MBA koupil asi v akci na netu. Zadna fakta, jen snuska hypotez, ze kterych nevaha delat razne zavery.

Anonymous said...
March 29, 2011 at 12:23 AM  

Proč proboha zase ČŠ dává prostor tomu hňupovi Chládkovi, který o NM neví zhola nic????? Vždyť kromě mediální samohany nikdy nic kloudného nepředvedl. A doufám, že až maturita súpěšně proběhne, soudruzi novináři tohle hovado v podobě lidské zatlačí do kouta.

krtek said...
March 29, 2011 at 5:00 AM  

A co až maturita na některých školách klekne na vnitřní nedostatky - nedostatečná příprava ze strany školy? Bude to senátor vydávat za potvrzení svých slov?

Anonymous said...
March 30, 2011 at 11:22 AM  

A co až maturita klekne na vnější nedostatky - naprosto chaotická, překombinovaná a místy naopak nedořešená příprava ze strany Cermatu? Mají předchozí diskutující nějaká fakta o dokonalé přípravenosti maturit? Na základě čeho dělají oni své závěry? Zúčastnili se nějakého školení nebo konzultačních seminářů? Pokud je tedy zrovna neřídili...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.